NJEMAČKI BILD OBJAVIO VELIKU VIJEST: Dani Olmo pred transferom karijere!

FOTO:

Prema svemu sudeći Dani Olmo broji posljednje dane u redovima njemačkog prvoligaša RB Leipziga. Bivši član zagrebačkog Dinama spreman je napraviti još jedan veliki korak u svojoj karijeri.

Naime, španjolski Mundo Deportivo još prošli tjedan lansirao je veliku transfer priču kako se Dani nalazi na radaru Barcelone: “Krenula je operacija Olmo. Situacija je već jako ozbiljna” u kojem govori o interesu Barcelone, a priču sada ima i njemački Bild.

Oni pak pišu da Olmo, čiji ugovor s Leipzigom vrijedi do ljeta 2027. godine, ima otkupnu klauzulu od 60 milijuna eura. Navodno ga žele neimenovani engleski klubovi (šuška se o Cityu), koji još nisu povukli konkretan potez, no najozbiljnije se spominje Barcelona. Bild dodaje da su Olmovi zastupnici protekli tjedan održali “tajni sastanak” u katalonskom gradu, no na njemu navodno ništa nije dogovoreno.

Iako, barem prema tvrdnjama Bilda, posljednji sastanak nije bio osobito uspješan, moguće je da će Olmo u skoroj budućnosti potpisati svoj najbolji ugovor s najvećim klubom u kojem je igrao seniorski nogomet. Kada bi to bila Barcelona, fantastični ofenzivac vratio bi se u sredinu u kojoj je započeo karijeru.

Podsjetimo, Olmo je kao 16-godišnjak stigao u Dinamo i u zagrebačkom se klubu zadržao do 2020., kada ga je Leipzig kupio za 29 milijuna eura. Uz taj iznos, Dinamo čeka 20 posto zarade koju njemački klub bude imao prilikom Olmovog idućeg transfera.

Ako je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu zaista 60 milijuna eura, jasno je da njihov profit iznosi 31 milijun eura u odnosu na ono što su za igrača platili Dinamu. Dinamo bi, pak, od toga dobio 20 posto ili 6.2 milijuna eura.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak