Njemački nogometaš plače nakon sedme utakmice u 19 dana: Mi plaćamo njihova sra*a!

FOTO:

Dynamo Dresden, slavni klub s istoka Njemačke, suludom je odlukom vodstva druge Bundeslige ispao u treću ligu. Porazom kod Kiela 2:0 u 32. kolu dvije utakmice prije kraja sezone zakucan je na zadnje mjesto, a zona spasa udaljena mu je nedostižnih osam bodova. (index.hr)

Jedina, ali jako slaba nada mu je da dohvati 16. mjesto, koje jamči doigravanje za opstanak u ligi, ali za to ima samo dvije utakmice, a Karlsruher, koji bi trebao svrgnuti, udaljen je velikih pet bodova.

Igrači i navijači Dynama za debakl s pravom krive vodstvo lige, koje je nakon pojave koronavirusa među igračima Dynama naredilo da cijela momčad ode u dvotjednu karantenu. To je učinilo nakon što je sezona prekinuta pandemijom bila nastavljena te Dynamo mora odigrati čak sedam utakmica u samo 19 dana kako bi nadoknadio propušteno, što je posebno bitno i pogubno po njegovu borbu za opstanak u drugoj ligi.

Dva mjeseca igrači nisu igrali ni zapravo trenirali – posljednji meč igrali su 31. ožujka, od nastavka sezone igrali su 31. svibnja te 3., 6., 9., 12., 15. i 18. lipnja, a sljedeća utakmica im je već u nedjelju!

Naravno, ovakav ubitačan tempo bio bi previše i za momčadi koje su daleko jače i s dužom klupom od davljenika iz druge Bundeslige pa Dynamo nije uspio opstati.

Zato se nakon poraza od Kiela, kojim je Dynamo praktično izbačen u treću ligu, pred kamerama slomio njegov igrač Chris Lowe, koji je kroz suze bijesno procijedio: “Vodstvo lige zaboli za nas. Mi smo ti koji smo platili jebenu cijenu zbog njihovih sranja!”

Komentari

komentara

« Povratak