NOGOMETNA REVOLUCIJA NA OTOKU: Stigla velika novost za trenere u novoj sezoni!

FOTO:

Engleski nogometni savez planira stati na kraj neprimjerenom ponašanju nogometnih trenera za vrijeme utakmica. Početkom ove sezone počinje se primjenjivati novo pravilo po kojem će se žuti i crveni kartoni dodjeljivati i trenerima , a ne samo igračima kao što je to bilo do sada.

Revolucionarno pravilo će prvo biti testirano u ovogodišnjem FA kupu ,  Liga kupu teEngleskoj drugoj ligi , a ako se pokaže učinkovitim, pravilo će se primjenjivati i u narednim sezonama Premier lige.

Dosadašnja praksa je bila udaljavanje trenera s klupe, a ove godine suci će imati priliku sankcionirati i manje trenerove ispade jer je za udaljavanje s klupe, ipak bilo potrebno napraviti neki teži prekršaj.

Treneri će tako biti kažnjeni za udaranje ili bacanje bočice vode, sarkastično gestikuliranje ili bilo kakvo drugo ako bi isto bilo ponižavajuće za suca. Crveni karton će se dijeliti za nasilno ponašanje, pljuvanje i onemogućavanje nastavka igre.

Navedeni su samo neki od primjera za kojeg sudac može pokazati treneru karton , ali zapravo sve ostaje na sučevoj prosudbi te će on odlučiti u datoj situaciji treba li i kako sankcionirati trenera .

Kao i kod igrača, žuti kartoni trenera će se akumulirati pa će tako za sakupljena četiri kartona, trener dobiti suspenziju u trajanju od jedne utakmice, a u slučaju osam žutih kartona, dvije utakmice suspenzije.

Dobije li trener 12 žutih kartona u sezoni, zaradit će tri utakmice suspenzije, a ako dođe do 16 kartona onda će morati na disciplinski sud nogometnog saveza gdje će se odlučivati o daljnjoj kazni.

NUDILI 60 MILIJUNA EURA REALU: MATEO KOVAČIĆ ODBIO ODLAZAK U VELIKI ENGLESKI KLUB!

KAKAV ODGOVOR JUVENTUSU: Luka Modrić odlazi u Inter! Pregovori su započeli…

Izvor: goal.hr

Komentari

komentara

« Povratak