NOVA DESTINACIJA: Evo gdje će igrati Dinamo dok će trajati izgradnja Maksimira

FOTO:

Jučer je odjeknula vijest (po tko zna koji put) kako će se u Maksimiru graditi novi stadion. Točnije, ovo je bila glavna tema u sinoćnjem izdanju Otvorenog na HRT-u.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je kako se kreće u izgradnju stadiona u Zagrebu. “Mogu vam reći da idemo u izgradnju stadiona u Zagrebu. U tome će sudjelovati država s financijske strane uz druge koji će biti uključeni u taj projekt. Isto tako, idemo u obnovu, izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju sportskih građevina diljem Hrvatske.

Temelj za to nam daje novi Zakon o sportu koji će stupiti početkom nove godine. On uvodi novitet da vlada svojom odlukom odredi one sportske građevine koje smatra da su od nacionalnog značaja. Vlada će konzultirati ekspertizu HNS-a i druge aktere.

Sad se stvorio politički i financijski okvir na kojem radimo te u okviru konzultacija s Ministarstvom financija i Ministarstvom turizma i sporta da se pronađe financijski okvir kroz koji bi se izvršila ulaganja za izgradnju stadiona u Zagrebu na kojem bi igrao Dinamo i gdje igra hrvatska reprezentacija.

Tu se misli i na Split gdje je reprezentacija igrača niz utakmica. Treba čestitati HNS-u što je vratio reprezentaciju u Split. Također Rijeka i drugi gradovi koji imaju sportske građevine koje imaju nacionalni značaj. Prioritet je izgradnja stadiona u Zagrebu koji je u lošem stanju”, rekao je Milić u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

A s razlogom se postavlja pitanje gdje će u Međuvremenu Dinamo igrati svoje utakmice dok traje izgradnja novog stadiona? Postoje dvije brze opcije u kojima Dinamo ne bi imao velike traume zbog seljenja.

Jedna je obnova stadiona u Kranjčevićevoj, a druga gradnja stadiona u Sesvetama, koji već ima i građevinsku dozvolu te se s radovima može startati već danas. Taj bi stadion s 8,5 tisuća natkrivenih mjesta zadovoljio sve zahtjeve UEFA-e, a izgradnja bi koštala oko 10 milijuna eura. Ili nešto više s obzirom na poskupljenja kojima smo svjedočili proteklih mjeseci. Teško je reći koliko bi koštala obnova Kranjčevićeve. I kad bi bila gotova. U Sesvetama bi stadion bez problema mogao biti gotovo za godinu dana.

Komentari

komentara

« Povratak