NOVA FIFINA LJESTVICA: Veliki pad Hrvatske, ogromni skok Srbije!

FOTO:

FIFA je objavila renking svjetskih reprezentacija nakon jako bogatog programa u ožujku. Tijekom tog mjeseca igralo se čak 185 utakmica nacionalnih momčadi, najviše u kvalifikacijama za SP i Afrički kup nacija.

Zato je bilo dosta promjena u poretku u odnosu na prethodnu tablicu, objavljenu u veljači. Poredak prvih šest ostao je isti. Belgija je i dalje najbolja na svijetu, ispred Francuske i Brazila, ali Italija je napredovala za tri mjesta i sada je sedma. Među prvih deset je skokom za dvije pozicije ušla i Danska.

Hrvatska je nakon poraza od Slovenije (63. na svijetu) te pobjeda nad Maltom (175.) i Ciprom (97.) pala za tri mjesta i sada je 14. Ispred nje su Meksiko, Njemačka i Švicarska, a iza Kolumbija, Nizozemska i Wales.

Veliki skok od čak pet mjesta bilježi Srbija, koja je sada 25. na svijetu.  Bosna i Hercegovina s Kamerunom dijeli 55. mjesto.

Lijepi je uspon senzacionalnom pobjedom nad Njemačkom ostvarila Makedonija. Napredovala je za tri mjesta i sada je 62., ispred Slovenije i Crne Gore.

 

Komentari

komentara

« Povratak