NOVA LJESTVICA: Hrvatska napredovala, Francuska pala…

FOTO:

Iako FIFA još nije objavila službeni renking nakon lipanjskih međunarodnih utakmica, već sada je jasno da je Hrvatska sezonu 2021./22. završila na 15. mjestu, što je jedno mjesto bolje nego prije početka reprezentativnih utakmica u tekućem mjesecu.

Postojala je šansa da Hrvatska završi i 14., da je Honduras pobijedio SAD u sjevernoameričkoj Ligi nacija, no Amerikanci su zabili u 92., donijeli svojoj reprezentaciji bod, a Hrvatsku zadržali na 15. mjestu.

Loše igre Francuske u europskoj Ligi nacija, i samo dva osvojena boda u četiri kola, spustili su Tricolore za jedno mjesto. Sada su četvrti, a preskočila ih je Argentina.

Brazil je i dalje prvi, a suparnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu Belgija, druga. Reprezentacija Maroka, koja je u kvalifikacijama za Afrički kup nacija svladala Južnu Afriku 2:1, a potom i Liberiju u gostima s 3:0, skočila je za tri mjesta i sada je 21. Kanada je pak svladala Curacao 4:0, a onda i izgubila od Hondurasa 1:2 u CONCACAF-ovoj Ligi nacija i pala za čak pet mjesta te je ispala iz ‘top 40’. Sada je 43.

S druge strane, reprezentacija Danske je s tri pobjede u Ligi nacija skočila na 10. mjesto, a Austrija je također napredovala i sada je 33.

Komentari

komentara

« Povratak