NOVAC ĆE SVE POKVARITI: UEFA prodaje Ligu prvaka!?

FOTO:

UEFA-ina Liga prvaka najelitnije je nogometno natjecanje na svijetu. No, izgleda kako i sama UEFA više ne zna što bi s tim natjecanjem pa ćemo tako sljedeće sezone imati novu promjenu.

Naime, po prvi put u povijesti Liga prvaka će izgledati kao ligaški sustav u kojem će biti čak 36 klubova. No, ne radi samo UEFA s tim nered nego je fascinantno kako razni mediji redovito izbacuju da im je ipak novac u prvom planu.

Španjolski OK Diario tako otkriva da će se finale Lige prvaka 2030. igrati u Abu Dhabiju u sklopu novog šestogodišnjeg UEFA-inog ugovora s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ta bogata zemlja UEFA-i će platiti 2.2 milijarde eura. Ovaj dogovor UEFA-e i UAE-a je odgovor na sudsku odluku vezanu za projekt Superlige, koju se uskoro očekuje u Luksemburgu.

“UEFA zna da bi 21. prosinca mogla izgubiti tužbu na sudu pravde Europske unije vezanu za Superligu i dogovorila se s Abu Dhabijem da sponzorira Ligu prvaka. Žele je napraviti privlačnijom za klubove i izbjeći dezerterstvo u Superligu”, rekao je dobro upućeni španjolski novinar Eduardo Inda u emisiji El Chiringuito de Jugones. Odluka bi trebala biti službena 7. veljače, uoči ždrijeba Lige nacija.

UEFA će, pišu Španjolci, prodati prava za sva svoja natjecanja, uključujući i ženski nogomet i futsal, za područje Bliskog istoka. Glavni čovjek u pregovorima s UEFA-ine strane je Giorgio Marchetti, koji se konzultira s izvršnim odborom da sve prođe bez problema.

Komentari

komentara

« Povratak