NOVI CALCIOPOLI? Talijanski velikan optužen za namještanje utakmica!

FOTO:

Više od desetljeća nakon velike afere s namještanjem utakmica u Serie A, talijanski se velikan opet suočava s teškim optužbama!

Novi Calciopoli

Sredinom 2000-tih, talijanski je i svjetski nogomet potresla velika afera, tzv. “Calciopoli”. Otkriveno je da je tadašnji prvak Juventus, kao i nekolicina drugih klubova sudjelovala u namještanju utakmica.

Više od desetljeća nakon, Juventus se opet suočava s teškim optužbama. Naime, novi direktor televizijske mreže Rai 2 Carlo Freccero, aktualnog talijanskog prvaka javni optužuje za “kontroliranje i upravljanje VAR-om”.

Na pitanje novinara hoće li Rai 2 ove godine nuditi više nogometnih utakmica s domaćih terena, Carlo Freccero je odgovorio:

„Pratim jedino Premier ligu. Pitate me zašto? Pa u Italiji uvijek pobjeđuje Juventus. Oni Kontroliraju i upravljaju VAR-om. To je iritantno. Forza, Roma!”

Naravno, talijanski su mediji odmah započeli sa spekulacijama kako Freccero nije mislio samo na upravljanje tehnologijom već i na to kako Juventus i dalje ima „svoje“ suce.  To se pogotovo odnosi na pomoćne suce u kabinama zadužene za praćenje VAR-om.

U prilog ovakvim tvrdnjama ide i Juventusova prošlotjedna kontroverzna pobjeda nad Sampdoriom. Dobar dio javnosti smatra kako je Juventus pobijedio, 2-1 isključivo zahvaljujući VAR-u.

KONTROVERZE U TALIJANSKOM SUPERKUPU: Žene imaju ograničen pristup na utakmicu Milana i Juventusa!

KOLONIJA HRVATA: Srni i Bradariću se u Cagliariju pridružuje „vatreni“ veznjak!

Komentari

komentara

« Povratak