NOVI MODRIĆ, PETKOVIĆ, MORO ILI BATURINA: U Dinamo dolaze talenti iz Dalmacije!

FOTO:

Dvojica igrača iz Dalmacije dolaze ove srijede u Maksimir, čeka ih sedmodnevna proba, nakon što su Akademiji Plavih zaključili da bi im mogli biti interesantni za budućnost. Obojica su 2008. godište, koje Dinamo nakon skautiranja želi provjeriti na licu mjesta u uzrastu kadeta.., piše Germanijak.hr.

Radi se o talentima Roku Aniću (16) i Roku Banu (15) koji su prerasli svoje sredine te bi se mogli nametnuti struci za igranje Prve HNL za kadete. Zanimljivo je da je Anić iz Solina, kluba s kojim Hajduk ima suradnju, a vidjet ćemo jesu li Bijeli olako prepustili najvećem rivalu nadarenog mladića čiji je otac Branimir svojevremeno bio talentirani junior Splićana. Anić je prošle sezone odigrao 38 susreta za Modre s Jadra, postigao pet pogodaka, a igra na poziciji lijevog stopera. Ljevak je i izvodi slobodne udarce iz daljine.

Ban je nastupao za Dugopolje i bio izuzetno efikasan jer je u 29 utakmica zabio 18 golova, radi se o napadaču koji ima 15 godina te je jasno da se u jačoj sredini može bolje razvijati. Za njega je također bio zainteresiran i Šibenik, no ovaj još uvijek pionir koji je rođen na Badnjak 2008. će put Maksimira.

Kroz sedam dana vidjet ćemo hoće li ih Dinamo zadržati, dati im priliku i ugovor. Sve je na njima. Eto ih sutra na putu preko Tunela Svetog Roka do Maksimira.

Nije novost da Dinamo ‘češlja’ i po Dalmaciji, jer je prošle sezone iz Splita stigao stoper Borna Orlić, koji se već okušao u seniorskom nogometu u redovima Crvenih, tražila ga je i Venezia, a prošao je školu Hajduka.

Nedavno je član Plavih postao i ‘stroj za golove’ Noa Tadić (14) koji je oduševljavao igrama u Neretvi te zabio kao vezni igrač 52 gola i udijelio više od 30 asistencija prošle sezone.

Komentari

komentara

« Povratak