NOVI ODLAZAK: Dinamo šalje igrača u Istru na posudbu!

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb polako i sigurno čisti svoju svlačionicu. Neki igrači već su napustili klub, a u narednim danima neki će otići i na posudbe.

Jedan od njih je daroviti 18-godišnji Luka Vrbančić koji je ove sezone upisao dva nastupa za Dinamo, i to u domaćem kupu gdje je postigao i jedan pogodak. On će biti proslijeđen Istri 1961 na posudbi do kraja sezone.

S obzirom na konkurenciju koja vlada u momčadi na njegovoj poziciji, ali i činjenici da Dinamo ove sezone nema prostora za razvijanje mladih igrača bez iskustva, u klubu su očito procijenili da je za Vrbančićev razvoj najbolje da ode na posudbu. Činjenica da ne razmišljaju o tome da ga pošalju u Sloveniju, nego u prvi rang hrvatskog nogometa, samo pokazuje visoku razinu vjere u njegove mogućnosti.

Dinamo ima dobro iskustvo s Istrom koja je za njih razvila Josipa Šutala. On se u Maksimir vratio spreman uzeti mjesto u sastavu, a kasnije postati reprezentativac i ostvariti vrhunski transfer u Ajax. Istra, pak, više ne želi “besplatno” razvijati igrače za druge pa će, ako se ovaj posao dogodi, vjerojatno dobiti neki postotak budućeg transfera, kao što su to imali za Diona Drenu Belju, koji je bio došao iz Osijeka na uspješnu posudbu.

Vrbančić je u akademiju Dinama stigao 2016. godine iz Ponikvi. Do sada je upisao 197 nastupa za mlađe kategorije i postigao 83 gola. Za U-19 reprezentaciju debitirao je prije tri mjeseca, odigrao pet utakmica i zabio četiri pogotka. Sada će dobiti priliku pokazati što može na prvoligaškoj razini.

Komentari

komentara

« Povratak