NOVI PLES KUGLICA: Evo kada je ždrijeb četvrtog izdanja Lige nacija!

FOTO:

Hrvatska nogometna reprezentacija prošle godine zaigrala je prvi put na završnici UEFA-ine Lige nacija. Vatreni su na kraju izgubili u finalu nakon što su bolji u jedanaestercima bili Španjolci. To je bilo treće izdanje Lige nacija.

A ove godine već nam se sprema četvrto izdanje ovog natjecanja koje je kreirano 2018. godine. Hrvatska će četvrti put zaredom biti član Lige A u kojoj se nalazi, logično, sama elita što se tiče europskih reprezentacija. Ždrijeb će se održati sljedeći tjedan u četvrtak u Parizu s početkom u 18:00. Ovaj ždrijeb bio je planiran da se odradi u Madridu, ali sve je pokvario Luis Rubiales svojim nestvarnim skandalom u tamošnjem nogometu.

Kako je Hrvatska bila na Final Fouru u prošlom izdanju, to znači da neće moći u grupnoj fazi četvrtog izdanja igrati protiv Španjolske, Nizozemske ili Italije. Četvorka, u kojoj su i Vatreni, članovi su prve jakosne skupine na ždrijebu. A ovo su ostali potovi:

2. POT: Danska, Portugal, Belgija i Mađarska.

3. POT: Švicarska, Njemačka, Poljska i Francuska

4. POT: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija i Škotska.

NAJBOLJI ŽDRIJEB: HRVATSKA, Mađarska, Poljska i Bosna i Hercegovina ili Izrael.

NAJGORI ŽDRIJEB: HRVATSKA, Portugal, Francuska i Srbija.

UEFA je isto tako odlučila donijeti nove promjene. Nova sezona Lige nacija kreće 5. rujna, a grupna faza završava 19. studenog ove godine. Novost je da od ove sezone dalje ne idu samo pobjednici skupina A lige već i drugoplasirani, što znači da će se igrati prvi puta i četvrtfinale koje je na rasporedu u ožujku 2025. godine, dok će polufinala i finale biti održani u lipnju sljedeće godine.

UEFA je uvela još noviteta pa će odsad osim posljednjeplasiranih reprezentacija iz liga moći ispasti i trećeplasirani koji će razigravati s drugoplasiranim iz niže lige, dok pobjednici liga imaju i dalje garantiran plasman u viši rang.

Liga nacija bit će važna i zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Sljedeće godine igraju se te kvalifikacije, a samo će osvajači skupina izravno u SAD, Meksiko i Kanadu. U dodatne kvalifikacije će 12 drugoplasiranih te četiri najbolje momčadi iz Lige nacija koje nisu uspjele izboriti nastup kroz kvalifikacije.

Komentari

komentara

« Povratak