NOVI POČETAK NA STANOVIMA: Gasi se NK Zadar, iduće sezone će nastupati u Županijskoj ligi pod novim imenom!

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Bivši poznati prvoligaški klub NK Zadar nije dobio licencu za nastup u drugoj HNL, od iduće sezone neće nastupati ni u Trećoj. Portal 057 piše da će klub proglasiti stečaj jer se kao sportsko dioničko društvo nalazi u blokadi, vjerovnici će se nakon toga uspjeti nekako namiriti iako od raspodjele im neće ostati ništa previše.

Zadarski nogomet će odsada predstavljati novi klub na kultnim Stanovima, HNK Zadar. Tamo se već nalaze sve ekipe iz omladinske škole nogometa te njihovi treneri, čeka se samo prelazak seniorske momčadi koja kreće od Prve županijske lige.

“Napravili smo sve da prvenstveno našim mladim uzrastima, a potom i seniorima, omogućimo igranje natjecanja u sljedećoj sezoni. U razgovorima smo s predstavnicima županijskog i regionalnog saveza i radimo na tome da osiguramo mjesto za HNK Zadar u slučaju da se ne pronađe rješenje za sanaciju sportskog dioničkog društva. Prema našim kontaktima s većinskim vlasnikom i eventualnim sponzorima to je realna opcija” ,izjavio je Damir Knežević, direktor NK Zadra, a sada predsjednik HNK Zadra.

Knežević je dodao kako žele stvoriti stabilan klub koji će moći podmirivati novčane obveze. Klub će zbog raznih zakonskih procedura ipak preskočiti nastup u Trećoj HNL. Iz ovog kluba su potekli srebrni reprezentativci Subašić, Livaković, Vrsaljko i Modrić, uz pravog investitora i vodstvo, jednog dana bi mogli opet nastupiti u Prvoj HNL.

JE LI U PRAVU? BIVŠI VATRENI OTKRIO RAZLOG ZBOG ČEGA SE NIKADA NEĆE VRATITI U HNL!

ZATO VRIJEDI 100 MILIJUNA EURA: Nova magija igračine iz Leverkusena!

Komentari

komentara

« Povratak