NOVI PROBLEMI NA VIDIKU: Messi ogorčen posljednjom odlukom uprave Barcelone!

FOTO:

Baš kad su se smirile tenzije između Barcelone i argentinskog virtuoza, javili su se novi problemi…

Nove tenzije

Nakon nekoliko tjedana agonije i medijskog nagađanja o odlasku, Lionel Messi je na kraju ipak odlučio ostati u Braceloni. Argentinac bi možda i otišao da potencijalnim kupcima „kemen spoticanja“ nije bila izlazna klauzula od čak 700 milijuna eura. Iako je Messi tvrdio kako je ona postala nevažeća, sud je odlučio kako je Barca ipak u pravu te kako može tražiti navedeni iznos.

Međutim, baš kad su se navijači primirili činjenicom kako će njihov miljenik još bar godinu dana trčati po Camp Nou, na pomolu je novi sukob. Naime, Barcelona zbog globalne krize uzrokovane koronavirusom bilježi golem minus. Zbog toga, predsjednik kluba Josep Maria Bartomeu je najavio „stezanje remena“, a to u prvom redu znači rezanje plaća igračima.

Leo Messi svaki mjesec prima 8,3 milijuna eura bruto, dok napadači Antoine Griezmann te Luis Suárez svaki „inkasiraju“ oko tri milijuna eura bruto. Sve skupa, plaće nogometaša iznose 507 milijuna eura, što je 61 posto godišnjeg proračuna Barcelone.

Ova ideja, očekivano, nije naišla na oduševljenje igrača, a navodno je posebno nezadovoljan upravo Messi. Prema izvorima bliskim Argentincu, Messi se opet osjeća prevareno. U ovakvim okolnostima, posve je opravdano zapitati se kako će se trzavice s upravom reflektirati na njegove nastupe.

Komentari

komentara

« Povratak