NOVI RAZDOR U BARCI: Pique izdao Messija i stao na stranu Ter Stegena, De Jonga i Lengleta!

FOTO:

U Barceloni već mjesecima nema mira. Stalne trzavice i krize nastavile su se sinoćnjom objavom na službenim stranicama kluba.

Trzavice se nastavljaju

Barcelona je sinoć, nakon pobjede nad Ferencvarošem u Ligi prvaka objavila kako su Pique, Ter Stegen, Lenglet i De Jong potpisali produljenje ugovora i to uz smanjenje plaće. Kako stoji u objašnjenju ovi igrači su se prilagodili aktualnim okolnostima i financijskim problemima koje je donijela pandemija koronavirusa.

Međutim, postoji i pozadinska priča. Prije samo dva dana, igrači Barcelone poslali su pismo upravi kluba u kojem je obavještavaju da se ne slažu s prijedlogom o smanjenju plaća. Nevedeno su pismo potpisali Lionel Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto i Gerard Pique. Pet igrača prve momčadi nije potpisalo, a to su Marc-Andre ter Stegen, Clement Lenglet, Frenkie de Jong, Miralem Pjanić i Sergino Dest.

Španjolski su mediji izvjestili kako je postupak Ter Stegena, Lengleta i De Jonga, protumačen kao okretanje leđa suigračima. Miralem Pjanić i Sergino Dest su nedavno pristigli tako da je njihova plaća već podlegla krizi. Da sada stvar bude bolja, njima se pridružio Gerard Pique, jedan od senatora ove Barcine generacije.

Drugim riječima, Ter Stegen, Lenglet, De Jong i Pique su pokazali svoju vjernost klubu i spremnost da se podnese vlastita žrtva. Naime, ukoliko se igračima ne bi smanjivale plaće, dio pomoćnog osoblja Barcelone bi bio financijski zakinut ili bi čak dio bio otpušten.

Ovakav obrat još je jedan dokaz novinskih napisa kako su Pique i Messi u svađi te kako se u Barcinoj svlačionici lagano stvaraju klanovi.

Komentari

komentara

« Povratak