NOVI SKANDAL NA MUNDIJALU: Iranski izbornik otvoreno zatražio ostavku uglednog Nijemca!

FOTO:

Iranski izbornik Carlos Queiroz i iranski nogometni savez javno su pozvali Jurgena Klinsmanna da podnese ostavku u FIFA-inom tehničkom odboru.

Nespretna izjava izazvala buru

Iranski nogometni savez dans je zatražio ostavku Jürgena Klinsmanna, člana FIFA-ina tehničkog odbora. Naime, Nijemac je optužio Irance da su utjecali na suce tijekom utakmice Svjetskog prvenstva protiv Walesa (2-0).

„To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Zbog toga se Carlos Queiroz jako dobro uklapa u iransku reprezentaciju. Mučio se u Južnoj Americi, nije se uspio kvalificirati s Kolumbijom, a zatim se nije uspio kvalificirati ni s Egiptom. Neposredno prije Svjetskog prvenstva vratio se i vodio Iran gdje je dugo radio. Ovo nije slučajno, sve je to namjerno, to je dio njihove kulture i kako igraju, savršeno su obradili suca. Klupa je uvijek skakala i pravila pritisak na četvrtog suca. Stalno su mu na uhu i u licu. Keiffer Moore će vam vjerovatno ispričati neke priče nakon ove utakmice, imao je mnogo malih incidenata koje mi nismo ni vidjeli.“, kazao je Klinsmann u utorak za BBC.

Ova su izjave razbjesnile izbornika Irana Carlosa Queiroza, koji je Klinsmannu na Twitteru odgovorio:

„Dragi Jurgen; preuzeo si inicijativu da me zoveš Carlos, pa vjerujem da je ispravno zvati te Jurgen. Čak i ne poznavajući me osobno, dovodite u pitanje moj karakter tipičnim predrasudama o superiornosti. Bez obzira koliko mogu poštovati ono što ste radili unutar terena, te primjedbe o iranskoj kulturi, iranskoj reprezentaciji i mojim igračima su sramota za nogomet. Naš integritet nitko ne može povrijediti ako nije na našoj razini, naravno. Unatoč tome, željeli bismo vas pozvati kao našeg gosta, da dođete u naš kamp reprezentacije, družite se s igračima Irana i učite od njih o zemlji, narodu Irana, pjesnicima i umjetnosti, pismu…”, napisao je Portugalac i dodao:

„I također poslušajte naše igrače koliko vole i poštuju nogomet. Kao Amerikanac/Nijemac, razumijemo da nemamo vašu podršku. Nema problema. I unatoč vašim nečuvenim primjedbama na BBC-ju kojima pokušavate potkopati naše napore, žrtve i vještine, obećavamo vam da nećemo donositi nikakve osude u vezi s vašom kulturom, korijenima i podrijetlom i da ćete uvijek biti dobrodošli u našu obitelj. U isto vrijeme, samo želimo s punom pozornošću pratiti kakva će biti odluka FIFA-e u vezi s vašom pozicijom člana Qatar 2022 Technical Study Group. Jer, očito, očekujemo da podnesete ostavku prije nego što posjetite naš kamp.“

Za analizu utakmice Hrvatska – Kanada kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak