NOVI SKANDAL U ITALIJI: Evo koliko bodova će sutra oduzeti Juventusu!

FOTO:

Juventusu će, kako pišu talijanski mediji, ipak biti vraćena kazna i oduzet će mu se 12 bodova u Serie A. Baš kad se momčad iz Torina podigla u formi, vezala nekoliko pobjeda uz vraćenih 15 bodova nakon usvojene žalbe na prvobitnu presudu, talijanski mediji tvrde kako je prilično izgledno da u ponedjeljak Staroj dami slijedi nova kazna.

Naime, Savezni apelacijski sud u Italiji u ponedjeljak u podne imat će novo saslušanje oko skandala vezanog za Juventusovo nezakonito stjecanje kapitalne dobiti, odnosno napuhavanje cijena određenih igrača, kako bi se ispeglale poslovne knjige i izbjegle sankcije oko kršenja financijskog fair-playa.

Zbog toga je Juveu prvobitno bilo oduzeto 15 bodova, no bili su mu vraćeni nakon žalbe. Ipak, Corriere dello Sport piše kako je tužiteljstvo prikupilo nove dokaze na osnovu kojih će slavnom klubu biti oduzeto 12 bodova.

Talijanski list je imao uvid u sudski materijal i navodi da je Juveova krivnja potvrđena, ali da će kazna biti manja u odnosu na prethodnu zbog toga što je bivši član uprave i legenda kluba Pavel Nedved izuzet iz procesa i proglašen nevinim.

U početku se činilo da bi Stara dama mogla ostati bez devet bodova, kako je državni tužitelj Nogometnog saveza Italije i tražio, no Corriere piše kako će kazna biti veća jer se dokazalo da je klub sustavno kršio pravila.

Dogodi li se to, Juve će s druge pozicije pasti na osmu i ostat će bez Lige prvaka, a postoji velika mogućnost da ga i UEFA dodatno kazni jer u Nyonu vode paralelnu istragu, pa torinskom klubu prijeti izbacivanje iz Europe na jednu sezonu, a možda i dulje.

POZNATI NOVINAR OBJAVIO: EVO GDJE MISLAV ORŠIĆ ŽELI NASTAVITI KARIJERU!

Index.hr

Komentari

komentara

« Povratak