NOVI ŠOK ZA GRAĐANE: Manchester City bi mogao biti izbačen iz Premiershipa!

FOTO:

Manchester City je danas kažnjen s dvije godine neigranja u Ligi prvaka, a kazna koju im je izrekla UEFA mogla bi biti i žešća, piše Independent.

Engleski prvak dobio je dvije godine zabrane nastupa u Ligi prvaka i kaznu od 30 milijuna eura, na što se ima pravo žaliti Međunarodnom sportskom sudu. Međutim, to nije sve.

City bi mogao imati problema i u Premiershipu, potvrdili su to za Independent izvori iz europskog nogometnog vrha. Sudsko vijeće, razmatrajući sve dokaze, ustanovilo je da je nogometni klub Manchester City počinio ozbiljne povrede UEFA-ina pravilnika o licenciranju i fair-playu precjenjujući svoje sponzorske prihode na svojim računima i u informacijama koje su ustupljene UEFA-i između 2012. i 2016. godine.

Ako se to događalo kada je u pitanju Liga prvaka, onda je moguće da se događalo i kada je u pitanju Premiership. Cityju sada prijeti kazna oduzimanja bodova, ali ne tolika da bi mogli biti izbačeni iz Lige.

Doduše, Engleski nogometni savez je nedavno radio izmjene u pravilniku koji ovdje odlučuje o Cityjevoj sudbini i kao jedna od sankcija spominje se i moguće izbacivanje kluba u četvrtu ligu engleskog nogometa. Nije vjerojatno da će se to dogoditi, ali postoji kao opcija.

TRANSFER ŽIVOTA: MARCELO BROZOVIĆ POTPISUJE ZA NAJVEĆI KLUB NA SVIJETU!?

Komentari

komentara

« Povratak