NOVI SUPERTALENT: Sin legendarnog napadača mogao bi zaigrati za Hrvatsku!

FOTO:

Početkom ovog mjeseca zakotrljala se zanimljiva priča kada je Diego Yakin zaigrao za selekciju Hrvata iz Austrije i Švicarske na Memorijalu vukovarskih branitelja, turnira za igrače do 15 godina. Radi se o sinu poznatog bivšeg švicarskog nogometaša, Hakana Yakina, koji je podrijetlom iz Turske.

A već danas stiže priča o novom talentiranom mladiću koji bi mogao zaigrati za Hrvatsku. U pitanju je sin Kevina Kuranyija koji se zove Karlo! Prema navodima medija iz Paname upravo se Panama i Hrvatska bore za Karla. “Hrvatska i Panama su kontaktirale 18-godišnjeg nogometnog napadača Karla Kuranyija iz podmlatka njemačkog prvoligaša Stuttgarta kako bi nastupao za njihove reprezentacije..”, stoji u članku.

Kuranyiju, rođenom u Njemačkoj, majka je Hrvatica, a otac 42-godišnji bivši njemački reprezentativac Kevin Kuranyi koji je i državljanin Paname.

Njegov sin, visok 193 centimetra, ima stoga državljanstvo Njemačke, Hrvatske i Paname. Reprezentacija te srednjoameričke zemlje do 20 godina razmišlja se pojačati mladim Kuranyiem za turnir na kojem će nastupiti u srpnju. “No izgledi za to se smanjuju. Sve upućuje na to da ga je kontaktirala Hrvatska”, izvijestio je portal Futbol Centroamerica.

TVMax je također izvijestio kako je HNS kontaktirao Kuranyija koji je u ljeto 2022. prešao iz podmlatka Stuttgart Kickersa u podmladak Stuttgarta. HNS nije odgovorio na upit Hine, a Kuranyi nije bio dostupan za komentar. Za Hrvatsku igra ili je igralo više nogometaša porijeklom iz Hrvatske a rođenih u Njemačkoj poput Josipa Stanišića, Marina Pongračića te braće Nike i Roberta Kovača.

Inače, Kevin Kuranyi bio je njemački reprezentativac upisavši 52 nastupa uz 19 pogodaka. Najviše ga pamtimo po igrama u Stuttgartu i Schalkeu.

Komentari

komentara

« Povratak