NOVO EUROPSKO PROLJEĆE? Evo koga Dinamo može dobiti u grupi Europa lige!

FOTO:

Idućeg četvrtak odigrat će se Play-off utakmice Europske lige, a dan poslije na rasporedu je ždrijeb grupne faze. Hrvatska je ostala na samo dva predstavnika, a to su Dinamo i Rijeka.

Zagrebački klub uistinu ima vrlo jednostavan posao iako ne treba nikoga podcjenjivati. Dinamo će u 19:00 započeti dvoboj protiv estonskog prvaka Flore, a koeficijent na pobjedu hrvatskog prvaka je samo 1.10. S druge pak strane Rijeku očekuje jako težak posao, a to je gostovanje kod FC Kopenhagena. Trenutni koeficijent na Dance je 1.70.

Ukoliko se prođe estonski prvak onda će se Dinamo naći u drugoj jakosnoj skupini što je zaista fantastična vijest. Dinamo bi se čak mogao naći i u prvoj jakosnoj skupini ali tog četvrtak trebalo bi se dogoditi nekoliko čudnovatih ispadanja i taj film ćemo jako teško gledati. No, zato Modri moraju iskoristiti tu poziciju i naravno, nadati se kako će ždrijeb biti naklonjen.

U prvom potu se nalaze jako ozbiljne ekipe poput: Arsenal, Roma, Napoli, Benfica, Villarreal, CSKA Moskva… Tu će biti još Basel i Kopenhagen ukoliko prođu svoje predstavnike ali naravno da želimo vidjeti kako Rijeka ruši danskog prvoligaša. U drugom potu je naš Dinamo pa tako ne može dobiti sljedeće klubove: Sparta Prag i vrlo vjerojatno PSV, Wolfsburg, Celtic, Ludogorec…

Treći pot nudi vrlo poželjne protivnike, a to su: Rapid Beč, Standard Liege, AZ Alkmaar dok su tu i neke mine poput AC Milana, Real Sociedada, Leicester Citya. U posljednjem potu trebali bi se naći Omonia sa Cipra, Wolfsberger, Dundalk, Royal Antwerpen ali i opet se čak ovdje nalaze nevjerojatne mine poput francuskog dvojca Lillea i Nicea.

Naravno, treba uzeti u obzir kako će se lista vrlo vjerojatno promijeniti jer teško je za očekivati kako će baš svi favoriti proći u četvrtak. No, ovo su po nama najbolje i najgore skupine.

NAJBOLJA SKUPINA 1: Basel, DINAMO ZAGREB, Rapid Beč i Omonia Nicosia.

NAJBOLJA SKUPINA 2: CSKA Moskva, DINAMO ZAGREB, Standard Liege i Dundalk.

NAJGORA SKUPINA 1: Arsenal, DINAMO ZAGREB, AC Milan i Lille.

NAJGORA SKUPINA 2: Tottenham, DINAMO ZAGREB, AC Milan i Lille.

 

Komentari

komentara

« Povratak