NOVO KMEČANJE IZ SPLITA: Reprezentacija dolazi u Split, a evo što predsjednik Hajduka kaže na to…

FOTO:

Danas je stigla jedna vrlo lijepa vijest za sve navijače reprezentacije u Dalmaciji. Naime, HNS je potvrdio kako će Vatreni kvalifikacijsku utakmicu protiv Mađarske odigrati u Splitu na Poljudu. Taj dvoboj na rasporedu je 10. listopada.

Takvu je odluku jednoglasno donio Izvršni odbor HNS-a te će Uefi prijaviti Split kao domaćina jedne od ključnih utakmica kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2020.

Vatreni su posljednji put igrali na Poljudu 2015. godine s Italijom u kvalifikacijama za Euro, a tu je utakmicu obilježio skandal s iscrtanom svastikom na travnjaku splitskog stadiona, a zbog toga je Hrvatska kažnjena oduzimanjem jednog boda. No, kako to biva u Lijepoj našoj, odmah su došli i ‘problemi’.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić reagirao je oštrim priopćenjem. HNS je prozvao za nepromišljenost, nepoštovanje i potenciranje antagonizma.

“U pravilu bi odluka o domaćinstvu utakmice nacionalne reprezentacije trebala biti pitanje dogovora između Saveza kao organizatora i Hajduka kao domaćina (bez obzira na to što formalno domaćin može biti i Grad Split kao vlasnik stadiona). Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s Klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom.

Činjenica je da je šira javnost oko odnosa Saveza prema Hajduku podijeljena, pa donošenje jednostrane odluke pokazuje nepromišljenost, nepoštovanje te potencira antagonizam. Graditi atmosferu obnove povjerenja i stvaranja preduvjeta za bolje i kvalitetnije odnose u korist svih aktera hrvatskog nogometa, a pritom donositi jednostrane odluke, nemoguće je i kontraproduktivno, jer diskreditira one ljude koji su spremni za razgovor i dogovor, a daje za pravo onima koji su isključivo za sukob. Očito je procjena ljudi u Savezu da je ovo pogodan trenutak za potenciranje već postojećih tenzija.

Vrijeme pred nama i konkretne mjere Saveza koje će oblikovati budućnost hrvatskog nogometa će pokazati je li ova ishitrena jednostrana odluka donesena uistinu pod pritiskom isteka roka za određivanja domaćinstva ili rezultat pogrešne procjene.

Ako je ova odluka donesena odvojeno od tema koje su bile ili tek trebaju biti predmetom razgovora i dogovora o budućnosti hrvatskog nogometa te poštenom i transparentnom odnosu u istome za što je Hajduk itekako zainteresiran, HNS u tom slučaju preuzima isključivu odgovornost za organizaciju utakmice.”

I tako, hajdukovci jedan dan cvile kako HNS ignorira Poljud i Split, a onda su spremni bacati nove fore i kad se dobije domaćinstvo za neku utakmicu. Tko je tu lud?

 

Komentari

komentara

« Povratak