NOVO NATJECANJE: Mijenja se UEFA-in format, Hrvatska više nema predstavnika u Europskoj ligi!

FOTO:

Europska krovna organizacija UEFA je objavila kako se od iduće sezone pokreće novo natjecanje. Konferencijska liga. Isto tako, nakon objave pristupnih lista, poznato je da Hrvatska više neće imati klub u Ligi prvaka, osim ako prvak ne ispadne u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Prvih 15 europskih liga može imati predstavnike u Europa ligi, međutim zbog slabijih rezultata Hrvatska se nalazi na 20. mjestu Uefine liste pa će tako pobjednik Kupa, doprvak i trećeplasirana momčad biti smješteni u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. To natjecanje je treće po jačini iz LP-a te EL-a, ima četiri kola kvalifikacija i 32 momčadi koliko će od iduće sezone imati Europska liga.

Konferencijska liga imat će nagradni fond od oko 240 milijuna eura, što je oko dva i pol puta manje u odnosu na Europsku ligu. Za ulazak u skupine Europske lige nagrada je oko 3,1 milijun eura, a za ulazak u skupinu novog natjecanja 1,24 milijuna eura.

Prvo finale će se igrati u albanskoj Tirani 25. svibnja 2022. godine na novoj Areni Kombetare koja prima 21.690 gledatelja. Grupna faza počinje 8. srpnja, između ostalih će nastupati šestoplasirane ekipe iz Engeske, Njemačke, Italije i Španjolske te peta momčad francuskog Ligue 1.

Komentari

komentara

« Povratak