O ČEMU SE OVDJE RADI? Navijači Dinama poslali zanimljivu poruku!

FOTO:

Aktualni hrvatski prvak Dinamo Zagreb vratio se pobjedama pa su tako u sklopu 16. kola svladali Osijek 2:1. Osim na terenu, bilo je jako zanimljivo i na tribinama.

Bad Blue Boysi, navijači zagrebačkog kluba, tijekom utakmice razvili su transparent na kojem je stajalo: “Ističe vam vrijeme, ne testirajte naše strpljenje.” Pretpostavlja se kako su Boysi poslali poruku vodstvu Dinama u vezi klupskog Statuta.

Podsjetimo, u ponedjeljak od 17 sati održat će se nova sjednica Izvršnog odbora Dinama. Glavna tema sjednice bit će rasprava o novom klupskom Statutu i prihvaćanje ili odbijanje glavnih zahtjeva Dinamovih navijača, prvenstveno Bad Blue Boysa. Ovog tjedna održani su višesatni pregovori između predstavnika navijača i uprave kluba.

S navijačima su razgovarali predsjednik Mirko Barišić i član Nadzornog odbora Zdravko Kačić. Sastanku su u jednom njegovom dijelu nazočili predsjednica Uprave Vlatka Peras i član Uprave Danijel Tomačić.

Razgovaralo se o dva modela novog Statuta. Jedan, iznijet od strane predstavnika navijača, inzistira da se 28 članova klupske Skupštine bira na izborima svih članova kluba. Preostalih 32 bi birao postojeći Izvršni odbor na čelu s Mirkom Barišićem.

Drugi, koji je osmislila nova radna skupina za izradu Statuta na čelu s karlovačkim poduzetnikom Nikolom Hanželom, zalaže se da 40 članova Skupštine bira Izvršni odbor, dok bi 20 članova Skupštine birali članovi na izborima.

Izvori upućeni u sadržaj pregovora tvrde da dogovor nije postignut jer svaka strana inzistira na svom prijedlogu. Barišić je navijačima na kraju rekao da će se o prijedlogu raspravljati na sjednici Izvršnog odbora u ponedjeljak. To je loša vijest za navijače jer Barišić i Hanžel kao najutjecajniji članovi Izvršnog odbora imaju nadmoćnu većinu i bit će onako kako oni budu htjeli.

Za tiket dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak