OBEĆALI SU NAM SPEKTAKL: FIFA objavila gdje će se igrati otvaranje i finale Svjetskog prvenstva 2026

FOTO:

Kao što svi već dobro znamo, Svjetsko prvenstvo 2026. godine igrat će se u Kanadi, SAD-u i Meksiku. Danas su nam stigle potvrde što se tiče otvaranja i zatvaranja ovog posebnog natjecanja.

Naime, FIFA je potvrdila kako će se otvaranje održati 11. lipnja na stadionu Azteca u glavnom meksičkom gradu Ciudad de Mexicu, dok će se finale igrati 19. srpnja u New Yorku na stadionu koji koriste NFL momčadi New York Giants i New York Jets, objavio je Međunarodni nogometni savez (FIFA).

Bit će ovo treći put kako će se otvaranje i prva utakmica smotre najboljih nogometaša svijeta održati na tom mitskom stadionu. Stadion Azteca je, naime, bio poprište otvaranja SP-a 1970. i 1986. godine, a tih godina Meksiko je bio jedini domaćin pa su i finala ta dva SP-a igrana na stadionu Azteca.

Također, na stadionu Azteca odigrana je i četvrtfinalna utakmica SP-a 1986. godine, u kojoj je Argentina svladala Englesku s 2:1 uz dva pogotka legendarnog Diega Maradone, prvoga je postigao “Božjom rukom”, dok je drugi proglašen golom 20. stoljeća.

Stadion Giantsa i Jetsa nalazi se u East Rutherfordu u saveznoj državi New Jersey, osam kilometara zapadno od samog grada New Yorka, otvoren je 2010. godine, a kapacitet mu je 82.500 mjesta.

SP 2026. održat će se u SAD-u, Meksiku i Kanadi, a domaćini utakmica bit će 11 američkih gradova (Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco, Seattle), tri meksička grada (Ciudad de Mexico, Guadalajara, Monterrey) i dva kanadska grada (Toronto, Vancouver).

Za analizu utakmice Brentford – Manchester City kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak