OBITELJ TUŽI KLUB: Nizozemski velikan otpisao igrača koji je dvije godine proveo u komi!

FOTO:

Nesretna priča bivšeg talentiranog igrača Ajaxa doživjela je vrlo ružan završetak. Ugledni europski klub je odlučio raskinuti ugovor s Abdelahkom Nourijem dva mjeseca prije završetka njegovog ugovora iako su obećali da će mladić biti osiguran do kraja života.

Epidemija koronavirusa je prouzročila veliku recesiju među klubovima pa se Ajaxa odlučio za ovaj neočekivani potez zbog mjera štednje. Nouri je prije tri godine nastradao u prijateljskoj utakmici protiv njemačkog Werdera, kolabirao je zbog srčane aritmije, a pregledima je utvrđeno da je pretrpio ozbiljnu i trajnu ozljedu mozga. Sada se oporavlja prema očekivanjima te konačno može razgovarati s članovima obitelji.

Klub nudi odštetu obitelji od pet milijuna eura, no njegova obitelj ne misli da je to adekvatan iznos – traže 10 milijuna eura i odlučili su da će tužiti slavni nizozemski klub. 22-godišnjeg mladića sada očekuje borba na sudu, Nouri je imao ugovor do kraja lipnja 2020., ali u Nizozemskoj se radni ugovori koji se ne žele produljiti raskidaju dva mjeseca prije isteka jer se u suprotnom automatski produljuju za još jednu godinu.

Sportski direktor Edwin van der Sar je izjavio kako Ajax snosi odgovornost za nedovoljno dobar tretman liječenja nesretnog Nourija.

Komentari

komentara

« Povratak