Objavljene prve fotografije ostataka zrakoplova u kojem je nestao Sala…

FOTO:

Više tjedan dana nakon nestanka Emiliana Sale i pilota, nađeni su ostaci za koje se vjeruje da pripadaju zrakoplovu Piper PA-46.

Čarter koji je prevozio Cardiffova nogometaša iz Nantesa u Wales nestao je prošlog ponedjeljka navečer kod otočića Alderney u Engleskom kanalu. Potraga za preživjelima prekinuta je nakon tri dana jer je procijenjeno kako nema izgleda da su Sala i pilot živi.

Brodovi koji prolaze tim kanalom upozoreni su da prijave bilo što sumnjivo, a privatna potraga Saline obitelji trebala je početi ovog vikenda. No prvi dijelovi zrakoplova isplivali su na plaži na sjeverozapadu Francuske 30-ak kilometara južno od mjesta na kojem je Piper nestao s radara.

Lokalna mještanka pronašla je dva sjedala za koje je prvim pregledima “s velikom sigurnošću” utvrđeno da pripadaju zrakoplovu koji je nestao po vrlo lošem vremenu i valovitom moru.

“Šetala sam uz more i vidjela nešto sivo kako pluta u moru. Odmah sam shvatila da je riječ o sjedalici i pretpostavila da bi mogla biti iz zrakoplova koji traže. Odmah sam nazvala policiju”, rekla je Josette Bernard za list La Manche Libre.

Britanska agencija za civilno zrakoplovstvo objavila je da do kraja tjedna počinje s pretraživanjem morskog dna te da će usko surađivati s privatnom istragom koju je pokrenula Salina obitelj kako bi što prije utvrdili što se dogodilo.

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak