OBJAVLJENE SU PODSKUPINE: Evo protiv koga mogu igrati Osijek i Rijeka!

FOTO:

Jučer smo vidjeli ždrijeb prvog pretkola Konferencijske lige, a danas je već na rasporedu ždrijeb drugog pretkola. Među kuglicama će se naći i naši klubovi Osijek i Rijeka. Dodajmo kako je Hajduk Split u trećem pretkolu, a taj ždrijeb na rasporedu je tek 24. srpnja.

Dobra vijest je ta da su oba naša kluba nositelji u drugom pretkolu, a UEFA je rano jutros kao inače odlučila objaviti podskupine kako bi suzila krug potencijalnih suparnika hrvatskih klubova.

Osijek tako može igrati protiv: Bohemians (Češka), Kalmara (Švedska), Kauno Žalgiris (Litva), ZTE (Mađarska) i Auda (Latvija). Naravno, idealan ždrijeb bio bi izvući Latvijce ili Litvance, dok nešto teži izbor su Šveđani, Česi i Mađari.

Rijeka tako može igrati protiv: Luzern (Švicarska), Celje (Slovenija), Gzira United (Malta) ili Glentoran (Sjeverna Irska), Dukagjini (Kosovo) ili Europa (Gibraltar) i Penybont (Wales) ili Santa Coloma (Andora). Što se tiče Rijeke svakako je da bi Švicarci bili izuzetno težak ždrijeb, dok Celje ne bi trebao predstavljati veliku opasnost. Ovi ostali klubovi jednostavno su preslabi za Rijeku, ali znali smo viđati i puno luđa iznenađenja u ovoj fazi natjecanja.

Podsjetimo, Hajduk će se u ovo natjecanje uključiti u trećem pretkolu i neće biti nositelj. Utakmice drugog pretkola na rasporedu su 27. srpnja i 3. kolovoza, a trećeg pretkola 10. i 17. kolovoza. Ždrijeb trećeg pretkola je 24. srpnja.

Komentari

komentara

« Povratak