Objavljeno koliki su gubici Hajduka. Splitski vijećnik: Trebamo li se zabrinuti?

FOTO:

Sjednica splitskog Gradskog vijeća među 33 točke imala je i financijsko izvješće Hajduka. “Završili smo sezonu na četvrtom mjestu, plasirali se u Europu, razvili financijsku strategiju. Godinu smo završili s 26.8 milijuna kuna gubitka”, rekao je na sjednici Ivan Matana, član Hajduka zadužen za financije, logistiku i infrastrukturu.

Vijećnik Kerumovog HGS-a Igor Stanišić pohvalio je rad uprave, ali je i upitao Matanu o gubicima. “Prvi put otkako je izvješća imamo trofej, drago mi je da sam nakon pet godina kao vijećnik to doživio. Puno je pozitivnog kad vas usporedimo s KK Splitom, koji je naslonjen na grad 81 posto. Dajemo vam pet milijuna kuna za omladinski pogon, znači da dobro radite u prihodovnom segmentu. Trebamo li kao vlasnici biti zabrinuti s obzirom na to da će preneseni gubici ove godine biti preko 130 milijuna kuna?” rekao je Stanišić, prenosi Dalmatinski portal.

Josip Markotić iz Mosta komentirao je igrački kadar i kazne koje Hajduk dobiva zbog navijača: “Zanima me uništavanje talentiranih igrača koje Hajduk olako otpisuje. Ti dečki gdje odu, tamo procvjetaju. Ne mogu se oteti dojmu da se radi o propustu, nego da je svjesna namjera da se uništavaju talentirana splitska dica i dovode trećerazredni igrači da bi se namirili menadžeri. Drugo, za kazne je Hajduk platio skoro 500.000 kuna u koronaškoj godini, a prošle skoro 800.000 kuna. Kako je moguće da plaća ovolike kazne, pored osiguranja i zaštitarskih firmi koje angažira?”

“Pozitivni trendovi iz zadnjeg kvartala prošle godine su se nastavili. Klub je financijski stabilan i ne prijeti mu opasnost. Nama treba pomoć oko stadiona. Otkad je preoblikovan, Hajdukov preneseni gubitak radi toga nas košta 10 milijuna kuna godišnje. Stadion je nagrižen i dobivat ćemo sve teže licencu”, odgovorio je Matana Stanišiću, a Markotiću objasnio da je on zadužen za brojke, a ne za sportsku struku.

Komentari

komentara

« Povratak