Od transfera hrvatskog hit-napadača matična Cibalia dobila je samo mrvice

FOTO:

Dion Drena Beljo proteklog je vikenda debitirao za Augsburg i već u prvoj bundesligaškoj utakmici namjestio gol. Talentirani 20-godišnji napadač u ovom je prijelaznom roku za tri milijuna eura stigao iz Osijeka, čiji je član bio tri i pol godine, od kojih je jednu proveo na posudbi u Istri.

Istra bi prema UEFA-inim pravilima od transfera trebala dobiti najmanje 300.000 eura, piše portal Vinkulja, dok njegov matični klub Cibalia neće dobiti više od 60-ak tisuća eura koji joj pripadaju na temelju solidarnog doprinosa. Vinkovački portal za tu poraznu činjenicu optužuje “diletante i uhljebe” koji su tada bili u klubu te menadžerske interese.

Beljo se u Cibaliju upisao prvog dana osnovne škole i u njoj prošao sve mlađe kategorije kao kapetan te je čak trebao postati najmlađi igrač u povijesti HNL-a i srušiti rekord još jednog Cibalijinog klinca, Marka Dabre, koji je debitirao sa 16 godina i dva dana. U HNL-u nije dopušten nastup igračima s manje od 16 godina.

“Utakmica HNL-a padala je dan nakon mog 16. rođendana i pričalo se da ću ući, ali imao sam peh jer sam se tjedan dana ranije ozlijedio na utakmici juniora”, ispričao je Beljo prošle godine u intervjuu za Index.

No Cibalia je te sezone završila zadnja u prvoj ligi, a onda je još izbačena u treću. Ondje je odigrao sezonu, a sa 16 godina, šest mjeseci i 21 danom golom protiv Pleternice postao je najmlađi strijelac u povijesti kluba.

Beljo je ispričao da mu je klub dopustio da ode kako bi se mogao dalje razvijati, a on je između Dinama, Rijeke i Sampdorije odabrao Osijek. I dok većina klubova s takvim talentima takvo “dopuštenje za daljnji razvoj” zna naplatiti, Cibalia ga je jednostavno pustila da ode.

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak