OD VRHA DO DNA: Bivša zvijezda Juventusa i Intera zbog marihuane završila u zatvoru!

FOTO:

Iako su im primanja natprosječna, dio nogometaša ne zna upravljati svojim financijama, a često jedna nesmotrena odluka može imati dugoročno loše posljedice.

Bivši as otvorio dušu

Bivši nogometaš Juventusa, Intera i Rome, Luigi Sartor, danas živi daleko od stare slave. Prije dvije godine ovaj je bivši talijanski reprezentativac uhićen zbog uzgoja marihuane. Naime, policija je tad primjetila povećanu aktivnost oko napuštene kuće u okolici Parme te golemu potrošnju električne energije. Ubrzo je otkriveno kako Sartor ondje brine o čak 106 sadnica marihuane. Gazzetta di Parma je tad tvrdila kako je Sartor planirao proizvesti najmanje dva kilograma namjenjenih za talijansko tržište.

Tad je osuđen na 14 mjeseci u zatvoru, a nedavno je otvorio dušu talijanskim medijima:

„Odrastao sam u poljima i vinogradima, a kao dijete sam bio prilično neovisan. Maštao sam o tome da postanem superheroj, iako sam podsvjesno znao da ću završiti kao vodoinstalater ili pekar. O nogometu nikad nisam maštao, volio sam atletiku i bio sam jako brz. Ali svi su moji prijatelji igrali nogomet, pa sam se kako ne bih bio sam, pojavio na terenu i pitao mogu li se pridružiti.”

U dobi od 15 godina Juventus ga je platio tada ogromnih milijardu talijanskih lira. Tada je to bio rekord za nekog tinejdžera.

„Svi su buljili u mene, a u novinama je bila moja fotografija s natpisom – ‘ovo je gospodin milijarda‘. To je bio šok. Imao sam sponzora koji je isplatio pet milijuna lira mojim roditeljima i obasuo me opremom. Tada sam radi zarade preprodao kopačke prijateljima za 30.000 lira. Nogomet mi nikad nije pružio sreću, iako je puno nagrada i novca. Kad sam 21 godinom zarađuješ 200 milijuna lira mjesečno, prvo što ti se dogodi je da se nađeš okružen s mnoštvom ljudi, lažnih prijatelja koji te vuku okolo pokazujući te kao trofej, žele ići s tobom u restoran samo da bi im ti platio večeru.”, dodao je Sartor.

Trofejni nogometaš je otkrio i kako je počeo s uzgojem marihuane:

„Zašto sam počeo uzgajati marihuanu? Zaje** sam, odmah sam to priznao na sudu. Prijatelj mi je rekao da je kanabis za njegovog oca koji boluje od raka. Nije mi bio cilj dilati drogu. Moralna strana moje priče? Ne postoji. Život te stavi pred ispravne ili pogrešne izbore, a na tebi je kojim ćeš putem krenuti. A ako odaberete krivo, uvijek postoji cijena koju trebate platiti.”

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak