OD ZVIJEZDA DO TRNJA: Istinska nogometna legenda svoj 40. rođendan slavi u – zatvoru!

FOTO:

Godinama je ovaj Brazilac oduševljavao svijet magičnm potezima, osvojio je Zlatnu loptu i imao svijet pod nogama. Ronaldinho Gaucho će biti upisan kao jedan od najspektakularnijih igrača u povijesti nogometa i Barcelonina legenda.

Međutim, danas je 21. ožujak i svoj 40. rođendan će brazilska ikona provesti u paragvajskom zatvoru.

Tamo je završio nakon što su ga vlasti uhvatile kako se u Paragvaju nalazi s lažnom putovnicom, originala mu je oduzeta jer upao u enormne dugove koje nije mogao vratiti iako je zaradio pravo bogatstvo. Kada je primjerice slavio 30. rođendan nastupao je još u Europi, igrao je za tada jaki Milan, prije toga je pet godina proveo na Camp Nou i pritom osvojio u dresu Barce dva naslova La Lige, dba španjolska Superkupa, Ligu prvaka i legendarnu Zlatnu loptu.

Nažalost, njegov vijek trajanja nije bio dugačak, rano se odrekao ozbiljnog nogometa i počeo s tulumarenjem te alkoholom. Kasnije se vratio igrati u rodni Brazil ali njegova magija je izgubila sjaj i morao je zaključiti karijeru. Strmoglavi pad se dogodio nakon bankrota a nadajmo se da je završio trentnim boravkom u zatvoru.

Ipak, među tamošnjim zatvorenicima u Asuncionu je bog i ikona, nedavno je odlučio razbaciti „hakl“ i pokazao da nije za staro željezo. Nagrada je bila originalna, osvojio je svinju.  Izdražava šestomjesečnu zatvorsku kaznu, rođendan je dočekao tužno ali s zaraznim osmijehom kao i uvijek…Kako bilo, sretan ti rođendan nogometni majstore i možemo ti poželjeti da bolja vremena krenu za tebe!

Komentari

komentara

« Povratak