ODGODA POREMETILA VATRENE: Zlatko Dalić možda neće voditi Vatrene na Euru, odgovorio na pitanje hoće li igrati Luka Modrić!

FOTO:

UEFA je po svima donijela pravu i jedinu logičnu odluku, nakon sastanka predsjednika Aleksandra Čeferina s nacionalnim Savezima donesena je odluka da se europsko prvenstvo odgađa do 11. lipnja iduće godine. Javio se izbornik Zlatko Dalić i za naše medije prokomentirao situacija, nije skrivao žaljenje za odgodom ali smatra da je donesena ispravna odluka.

“Cijela Europa okupirana je koronavirusom, tako i nogometaši, kao i svi sportaši, i mislim da je odluka ispravna i jedina moguća. Tko bi sad razmišljao i razgovarao o nogometu, tko bi se pripremao za utakmice kad je u pitanje dovedeno zdravlje ljudi, a ono je najvažnije. Sigurno da ovakav rasplet remeti puno toga kod svih nas. Izbornika, igrača, saveza… međutim, moramo to ispoštovati. Nije bilo do nas, nije ovisilo o nama. UEFA je napravila ono što je logično i normalno.” – rekao je za Sportske novosti.

Ovo povlači pitanje hoće li Luka Modrić ostati član Vatrenih.

“Nekima je odgoda plus, primjerice mladim igračima koji će dobiti dodatnih godinu dana da se pripreme, odigraju dobre utakmice i nametnu izborniku, dok nekim starijima koji su na zalazu karijera to neće ići u korist. Ja ne sumnjam u Luku, on je veliki profesionalac i radnik, on će sve učiniti da ostane u formi i nastavi igrati, no za konačnu odluku bi ipak trebalo pitati njega. Ja se nadam da ću ga imati na raspolaganju!” – prenose Dalićeve riječi 24 sata.

Isto tako, srebrni izbornik upitan je hoće li i sam ostati na kormilu Hrvatske…

“Znate da je moja želja bila odraditi Euro 2020 s Hrvatskom, znate i koliko sam bio motiviran. Ponovit ću da nema ljepšeg motiva od rada za reprezentaciju Hrvatske. Sada je pred nama nova situacija. Moram sjesti i razmisliti, moram vidjeti kakvi su termini. Ne znam što će se dogoditi ni gdje ću biti za godinu i pol dana. Nogomet je sada jednostavno nebitan, a ja moramo svemu dobro razmisliti.” – rekao je u razgovoru za Index.

Komentari

komentara

« Povratak