ODLIČNA PROVJERA: Hrvatska dogovorila prvu pripremnu utakmicu uoči Eura!

FOTO:

Hrvatski nogometni savez postigao je dogovor s Nogometnim savezom Makedonije (FFM) o odigravanju prijateljske utakmice između Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Hrvatska reprezentacija odmjerit će snage sa Sjevernom Makedonijom 3. lipnja na stadionu HNK Rijeka na riječkoj Rujevici. Bit će to deveti međusobni ogled Hrvatske i Sjeverne Makedonije, a do sada su Vatreni upisali pet pobjeda, uz dva neriješena susreta i jednu pobjedu Makedonaca.

“Zahvaljujem kolegi predsjedniku Muamedu Sejdiniju i prijateljima iz Nogometnog saveza Makedonije na ugodnoj komunikaciji i postignutom dogovoru oko odigravanja ove prijateljske utakmice koja se odlično uklapa u planove naše reprezentacije uoči Eura.

Sjeverna Makedonija je u kvalifikacijama pokazala da je neugodan suparnik i za najjače reprezentacije, pa će i hrvatskoj reprezentaciji biti ozbiljan test uoči završnog dijela priprema za Euro, a gledatelji na Rujevici moći će uživati u zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici”, poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Hrvatska će pripreme za EURO 2024. imati upravo u Rijeci, a nakon susreta protiv Sjeverne Makedonije odigrat će još jednu prijateljsku utakmicu neposredno prije odlaska u bazni kamp u Neuruppinu. Hrvatsku prije Eura očekuju i dva prijateljska ogleda u ožujku, a imena protivnika bit će objavljena naknadno. Podsjećamo, Hrvatska je na Euru smještena u skupinu B

“Sjeverna Makedonija je odličan protivnik za nas u toj prvoj fazi priprema za Euro, koji traje od 14. lipnja do 14. srpnja. Radi se o reprezentaciji koja je ove jeseni kod kuće remizirala s Italijom i Engleskom, što pokazuje da nas čeka pravi ispit kroz koji ćemo saznati gdje se u tom trenutku nalazimo i na čemu još trebamo raditi uoči odlaska u Njemačku.

S obzirom na pripreme u Rijeci, željeli smo igrati na Rujevici kako bismo izbjegli dodatno putovanje pa ovaj dogovor ispunjava sve što smo željeli od te prve lipanjske utakmice”, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Komentari

komentara

« Povratak