ODLIČNA ZARADA: Evo koliko je Dinamo zaradio u nevjerojatnoj utakmici sa Šahtarom

FOTO:

Dinamo je nastavio puniti klupsku blagajnu u sezoni u kojoj je već zaradio najveći iznos u povijesti kluba. Remijem protiv Šahtara (3:3), drugim u 15 dana, zagrebački klub dobio je još 900 tisuća eura.

Hrvatski prvak je preko Saburtala, Ferencvarosa i Rosenborga izborio plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Taj podvig hrvatskom prvaku donio je najveću zaradu u povijesti, veću i od najvećeg transfera. Tako je Dinamo i prije prvog kola i utakmice s Atalantom (4:0) uspio zaraditi najmanje 25 milijuna eura, dok je rekordni transfer onaj Marka Pjace iz 2017. godine za 23 milijuna eura.

Plasman u skupinu Lige prvaka donosi 15,25 milijuna eura, a UEFA od prošle godine dijeli i više od 500 milijuna eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka na osnovu njihova uspjeha u posljednjih deset godina. Dinamo ima sedmi najslabiji koeficijent pa će dobiti 7,7 milijuna eura. Na Maksimir će i milijun, dva od marketinških prava te zarada od ulaznica.

Pobjeda protiv Atalante donijela je Dinamu 2,7 milijuna eura (20 milijuna kuna), koliko UEFA daje klubovima koji u grupnoj fazi stignu do tri boda, dok je u prošlom kolu remijem protiv Šahtara u Harkivu zaradio 900 tisuća eura.

Eventualni prolazak skupine Dinamu bio donio čak 9,5 milijuna eura!

BREAKING NEWS: BAYERN MUNCHEN SMIJENIO NIKU KOVAČA, A EVO TKO DOLAZI NA KLUPU!

BOMBA IZ ŠPANJOLSKE: Luka Modrić nastavlja karijeru u Serie A!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak