ODUŠEVIO IZJAVOM: Evo što je trener Ajaxa rekao nakon blamaže kod Feyenoorda!

FOTO:

Nevjerojatni rezultat dolazi nam iz Nizozemske gdje je u derbiju Feyenoord doslovce uništio Ajax s nestvarnih 6:0. Zanimljivo, Hrvati kod Ajaxa nisu sudjelovali u ovom debaklu, dok je Luka Ivanušec kod Feyenoorda ušao pred kraj utakmice.

Bio je ovo 205. međusobni ogled i najveća Feyenoordova pobjeda ikad protiv Kopljanika. Do sada im je rekord bio 9:4 iz 1964. te 6:1 iz 1960. S druge strane, Ajax ima pobjede 8:2 (1983.), 7:1 (1933.), 6:0 (1975., 1998.)…

De Klassieker je prvi put odigran 1. listopada 1921. godine, a utakmica je završila neodlučeno 2:2. Ukupno još uvijek vodi Ajax s 93 pobjede, Feyenoord je upisao 63 slavlja, dok je 49 susreta završilo bez pobjednika.

Ajax nikad nije izgubio s više od šest golova razlike u Eredivisie. Kada je Alireza Jahanbakhsh u 79. minuti zabio i sedmi pogodak, činilo se da će pasti i taj rekord. No sudac Danny Makkelie ipak je poništio gol zbog zaleđa.

”Bili smo inferiorni na svim frontama. Fizički, na lopti. Feyenoord je intenzitetom bio puno jači, zapravo od prve minute. Nismo ulazili u utakmicu. Ovo je udarac koji svi moramo prihvatiti”, rekao je Ajaxov trener John van ‘t Schip pa nastavio:

“Samo vidite da nam se prebacuje na svim frontama. Napravili smo četiri pogreške, ali i to je pritisak, pritisak koji daje Feyenoord. Ne gube svjesno loptu, ali se događa. Čak tri puta nismo zadržali loptu… Ovo su bili muškarci protiv dječaka ili protiv učenika. Bilo je više nego sramotno. Za sve nas, stožer i igrače.”

Komentari

komentara

« Povratak