ODUŠEVIO JAVNOST: Hrvatski trener iz solidarnosti smanjio vlastitu plaću za više od 100 tisuća kuna!

FOTO:

Hrvatski stručnjak Branko Ivanković nalazi se na privremenom radu i inozemstvu, obnaša funkciju izbornika dalekog Omana. Varaždinski trener je nesvakidašnjim potezom oduševio tamošnju javnost i pokazao kako se treba ponašati u današnjim okolnostima.

Svima je poznato da će epidemija koronavirusa značajno utjecati na financijske prilike u nogometu. Mnogi klubovi su se već odlučili na rezanje plaća svojim igračima i trenerima, neki su to mirno prihvatili dok su drugi ogorčeni tim potezima. Kako bilo, utakmice ne igraju, ulaznice se prodaju, marketinška i TV prava se nema gdje naplatiti, štednja će biti nužna.

Bivši trener zagrebačkog Dinama i član stručnog stožera brončane reprezentacije iz Francuske 1998. godine, pravi je primjer realnog ponašanja u današnjem svijetu. Ivanković je odlučio sam sebi srezati plaću za naredna dva mjeseca, travanj i svibanj, radi se o 39 posto što iznosi oko 120 tisuća kuna!

“Ivanković je objavio da će njegova plaća za travanj i svibanj biti smanjena za 39 posto, što je sedam tisuća omanskih rijala svakog mjeseca. Reprezentacija će pripreme i treninge započeti kada situacija to bude dozvoljavala” – pišu mediji iz Omana.

Komentari

komentara

« Povratak