OGLASIO SE BRUNO MARIĆ: Evo što mu je zasmetalo kod nizozemskog suca!

FOTO:

Bivši hrvatski sudac, Bruno Marić, prokomentirao je ludi dvoboj Hrvatske i Italije za Index.hr:

“Čini mi se da je Makkelie već u prvom dijelu pokazao impresioniranost Italijom. Tu tvrdnju temeljim na činjenici kako je dopuštao dosta laganih prekršaja guranjem nad našim igračima, a u 24. minuti dao je žuti karton Sučiću, iako je teško reći da se radilo o obećavajućoj situaciji, a nikako nije u pitanju bio preoštar start”, rekao nam je bivši šef hrvatskih sudaca Bruno Marić kad smo ga nazvali da komentira suđenje.

”Kako je u pitanju bila rana faza utakmice, a kriterij prekršaja dosta visok, doduše više na strani Talijana, onda nije bilo mjesta za opomenu koja je napravila hipoteku Sučiću. No, ovo su zaista samo detalji, a ocjena suđenja u prvom djelu je vrlo korektna.”

Marić smatra da je sudac lagano navlačio za Italiju i u nastavku.

“Tezu iz prvog dijela o prevelikoj impresioniranosti suca našim suparnikom, sudac je pokazao i u nastavku. Čak bih mogao reći da sam imao osjećaj kako nije prepuštao slučaju suditi svaku dvojbenu situaciju u korist Italije. Pogledajte trzaj tijelom suca kod kaznenog udarca, koji je propustio suditi. To mi je bio znak da je vidio kažnjivu ruku, jer je bila jako vidljivo odmaknuta od tijela, sudac je bio idealno postavljen i to je morao vidjeti”, kaže nam Marić i nastavlja:

“Hvala Bogu na VAR tehnologiji, pa je odluka u penalu na kraju bila točna. Ako opomene našim igračima promatramo izolirano, sve mogu proći. No, problem je što je bilo nekoliko takvih i na strani Italije, koje nisu bile dodijeljene.

Nadoknada je bila u skladu s uputama koje je Colina postavio prije Eura – prevelika, opasna za igrače. Samo želim vjerovati da bi pokazao osam minuta i da je Hrvatska gubila. Da ne idem dalje u ovoj analizi, moram zaključiti kako nije bilo spornih situacija, jer je kazneni udarac za Hrvatsku bio neupitan, ali očito samo za VAR sobu.

Makkelie neće imati problema s onima koji ga ocjenjuju, negativna ocjena zbog nedosuđenog kaznenog udarca je neupitna, ali jasan je dojam da je njegov kriterij bio nepovoljan za Hrvatsku! To je najblaže što mogu napisati, a da ne pređem granicu koja je pristojna”, za kraj će Marić.

Za analizu utakmice Engleska – Slovenija kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak