OGLASIO SE HNS: Otkriveno zašto Vatreni neće klečati prije utakmica Eura!

FOTO:

Hrvatski nogometaš dospjeli su u središte pozornosti nakon što nisu klečali prije prijateljske utakmice u Bruxellesu. Engleski mediji su se raspisali o tome da Hrvati neće kleknuti na travu Wembleya prije utakmica s Engleskom u znak podrške pokretu Black Lives Matter.

Nekoliko dana prije okršaja na mitskom stadionu u Londonu, oglasio se HNS-ov glasnogovornik Tomislav Pacak.

“Hrvatski nogometni savez i svi reprezentativci uvijek i svugdje osuđuju sve oblike diskriminacije. Poštujemo pravo svakog pojedinca i organizacije da odabere svoj stav o rasizmu. HNS smatra da svi igrači imaju pravo na mišljenje o ovakvim temama i odabir kako će se prema tome postavljati. Naši reprezentativci su zajednički prije utakmice s Belgijom odabrali kako neće klečati te su mirnim stavom poštovali klečanje belgijskih kolega.

HNS poštuje stav reprezentativaca i neće im nametati obvezu klečanja koja u hrvatskoj kulturi ionako ne predstavlja simbol borbe protiv rasizma i diskriminacije.” – službeno je mišljenje našeg Saveza.

Hrvatska reprezentacija nije jedina koja neće klečati uoči početka utakmica na Euru. Isto su najavile Rusija, Češka, Poljska, Slovačka i Mađarska, dok se Turska, Italija, Švicarska, Makedonija, Španjolska, Švedska i Njemačka nisu izjasnile, ali nisu klečale u zadnjim utakmicama.

Komentari

komentara

« Povratak