Oglasio se igrač optužen za rasizam: Ispričajte mi se svi, ovo je lov na vještice

FOTO:

U nedjeljnoj utakmici 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva Cadiz je pobijedio Valenciju 2:1. Susret je obilježio rasistički ispad zbog kojeg je dvoboj bio prekinut na 20 minuta.

Nogometaši Valencije napustili su teren u 30. minuti susreta nakon što je branič Mouctar Diakhaby optužio protivnika Juana Calu za rasizam. Valencijin igrač tvrdi da ga je rasistički vrijeđao.

“Diakhaby je shrvan, bila je to vrlo ružna uvreda koju neću ponoviti”, rekao je Valencijin kapetan Jose Gaya. Optuženi Cala je u utorak imao presicu u kojoj je objasnio što se dogodilo.

“Ne znam je li Diakhaby sve izmislio ili pogrešno protumačio. Živio sam s Kinezima, Južnoafrikancima, bio u Gvineji… U šoku sam. Igramo nogomet bez publike, ima 20-25 kamera, mikrofoni su tu i sve se čuje. I nitko ništa nije čuo? Ovo je cirkus.”

Tvrdi da u španjolskom nogometu ne postoji rasizam. “Moj odvjetnik priprema podatke za sudski postupak. Dobivam podršku sa svih strana. Ovo je lov na vještice. Kao da smo na divljem zapadu. Ne znam gdje je nestala pretpostavka nevinosti, ovakav linč nitko ne zaslužuje. Dat ću vam svoj broj mobitela da se barem ispričate”, poručio je medijima.

Cala dodaje kako je dobio brojne prijetnje preko društvenih mreža. “Bez dokaza, bez suca da me sasluša… Tako se sve događa. Stvaramo opasan presedan.”

Diakhaby pak tvrdi da su u svlačionicu Valencije dolazili Cadizovi igrači i pitali ih bi li se vratili na teren ako bi se Cala ispričao. Valencia je odmah poslije Caline presice na Twitteru napisala:

“Juane Cala, ne vjerujemo ti.”, prenosi index.hr.

Komentari

komentara

« Povratak