OGLASIO SE LEKO: Evo što je rekao trener Hajduka nakon bolnog poraza

FOTO:

Istra je na Aldo Drosini u 19. kolu SuperSport HNL-a pobijedila Hajduk 3:0. Strijelci su bili Erceg u 29. i 67. minuti te Galilea u 53.

Izabranici Gonzala Garcije ovom pobjedom su se učvrstili na šestom mjestu, dok je Hajduk ostao na drugom mjestu. Splićani sada zaostaju za Dinamom ogromnih sedam bodova, a također treba dodati kako Dinamo ima utakmicu manje.

Nakon utakmice se oglasio Ivan Leko koji je bio jako razočaran zbog ishoda utakmice te ovaj poraz smatra vrlo bolnim:

“Teško je reći što je pošlo po zlu, osjećaji su bolni, 3:0 je visok poraz. Prvo je poluvrijeme bilo al pari, mi smo imali neke situacije, ali nismo bili pravi. Puno toga je falilo, presing, pokušaji neki… Nakon 2:0 utakmica je bila gotova. Sada je vrijeme da to prihvatimo. Ne možemo si lagati i reći da je to normalno jer nije. Moramo pogledati istini u oči! Treba pognuti glavu i čestitati protivniku, priznati da je bio bolji. Treba sad ovo zaboraviti i ići dalje.”, govori Leko u uvodu pa nastavlja:

“Malo je bilo pokušaja, nismo uspjeli izdominirati u veznom redu. Istra nas je dobro zatvarala i imala je bolju tranziciju. Loši smo bili i u fazi obrane. Jednostavno smo bili loši, mora se to priznati. Iskoristit ćemo ovaj poraz, ovih visokih 3:0, kako bismo kasnije bili bolji. Je, kasno je bilo pokušati u toj fazi s Kalinićem, ali nadali smo se, postojala je neka nada… Pokušali smo nešto, ali sve je to bilo jalovo. Iz toga su pak počele tehničke greške koje je Istra znala iskoristiti.”. Za kraj je kazao:

“Treba mijenjati mnogo toga. Mi živimo 24/7 za taj nogomet, imamo ogromnu odgovornost prema klubu i navijačima, zato i jest ovakav poraz bolan. Sada su emocije jake i bolne, treba se sada okrenuti radu i okrenuti se ispravljanju očitih grešaka, treba naučiti iz ovoga i ići dalje.”.

Što se tiče trenera domaće ekipe, on je kazao: “Ovo je posebna pobjeda, bila je posebna ona u Rijeci, ali je definitivno i ova. Atmosfera je bila spektakularna i vrlo smo zadovoljni. Mislim da napredujemo i postajemo zreliji, dosta smo radili na našoj igri, navijači su to prepoznali i podržali nas. Nekad gubimo, nekad pobjeđujemo, bitno je da se naš rad prepoznaje u posljednje dvije sezone… Hajduk je sjajna momčad, ali mi smo visoko pritiskali, bili smo agresivniji i bili bliže golu. Ne želim još pričati o eventualnom plasmanu u Europu, ne zamaramo se time, to je jedna zamka u koju ne želim upasti ako ću o njoj pričati. Mi samo radimo na sebi, napredujemo i to je to. Radim i ja na sebi kao trener. Najvažniji nam je progres i ključno je da igrači odrade ono što se od njih očekuje.”

Za najbolje analize kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak