OGLASIO SE MAĐARSKI IZBORNIK: Otkrio kakvo je stanje s Vargom…

FOTO:

29-godišnji Barnabas Vargas, napadač Mađarske, doživio je stravičnu ozljedu tijekom utakmice njegove reprezentacije protiv Škotske u zadnjem kolu skupine Eura.

Varga se u 70. minuti utakmice prilikom ubačaja sudario sa škotskim golmanom Angusom Gunnom. Gunn je u tom duelu pogodio Vargu laktom u glavu, a Mađar je ostao nepomično ležati.

Njegovi suigrači odmah su mu pritrčali u pomoć, a kapetan Dominik Szoboszlai je trčao prema medicinskom osoblju kako bi što prije došli do Varge. Naposljetku je iznesen s terena na nosilima, a pritom je bio okružen zavjesama. Sve to podsjetilo je na scene s prošlog Eura, kada je Christian Eriksen nakon srčanog udara također iza zavjesa iznesen s terena. Varga je također hitno prevezen u bolnicu.

Mađarska je na kraju stigla do važne pobjede od 1:0, koja joj nudi opciju da prođe skupinu kao trećeplasirana, a Dominik Szoboszlai je gol proslavio tako što je u zrak podignuo Vargin dres. Nakon utakmice je, naravno, glavna tema bio Varga i njegovo stanje. Njegov suigrač Roland Sallai prvi je ponudio novosti: “Najvažnije je da mu je bolje. Zadnjih 20 minuta borili smo se za njega.”

Izbornik Marco Rossi je otkrio više detalja: “Varga nije u opasnosti da umre, stabilno je i bit će operiran. Očito je da ako mi nastavimo igrati na Euru, on više neće biti dio momčadi.” Ubrzo zatim je Mađarski nogometni savez na X-u objavio: “Stanje Barnabasa Varge je stabilno. Nalazi se u bolnici u Stuttgartu, pretrpio je lom jagodične kosti, kao i još nekoliko kostiju lica te potres mozga.”

Za analizu utakmice Albanija – Španjolska kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak