OGROMNA ZARADA: Osijek će na ovom igraču srušiti rekord?

FOTO:

Nenad Bjelica i njegov Osijek sigurno su očekivali kako će ove sezone uzeti barem jedan trofej. No, neuspješna je sezona iza ovog prvoligaša koji je uložio velike novce u momčad.

No, unatoč izostanku rezultata izgleda kako bi Osijek mogao napraviti rekordni izlazni transfer. Prijelazni rok nije ni počeo, a u Wilsonovu je već prije mjesec i pol stigla prva ponuda. Vruća roba očito će biti igrač koji je natjecateljsku godinu proveo izvan Gradskog vrta. Sezonom u kojoj je postigao 18 golova u 35 nastupa Dion Drena Beljo izazvao je veliko zanimanje na europskom nogometnom tržištu.

Svjesni su toga u Osijeku, pa je Nenad Bjelica kao cijenu s kojom je spreman početi pregovore istaknuo 10 milijuna eura, prenose Sportske novosti.

Ta cifra ne samo da je rekordna u klupskoj povijesti, već je više nego dvostruko veća od trenutno najskupljeg odlaznog transfera kluba iz Gradskog vrta (Mirko Marić 4,5 milijuna eura). Neimenovani klub iz Bundeslige izašao je prvi s ponudom, ali bitno nižom od očekivane (četiri milijuna eura i postotak idućeg transfera) na koju u Osijeku nisu ni trepnuli.

Nijemci su nedugo potom dobili i konkurenciju za Beljin potpis. Na utakmici Osijeka i Istre u Gradskom vrtu mladog je napadača pratio predstavnik West Hama, koji financijski može ispratiti zahtjeve Osijeka. Uostalom, londonski klub je u posljednje četiri godine samo na ulazne transfere izdvojio nevjerojatnih 350 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak