OGROMNO ŽIVOTNO PRIZNANJE: Ugledni France Football uvrstio Tomislava Ivića u TOP 50 najboljih trenera u povijesti nogometa!

FOTO:

Jedan o najuglednijih svjetskih nogometnih magazina, France Football, sastavio je listu od 50 najboljih svjetskih trenera svih vremena. Veliko priznanje došlo je za trenersku struku u Hrvatskoj jer među najbolje uvršten i Tomislav Ivić.

Legenda splitskog Hajduka nalazi se na popisu samih ikona koje su zadužili nogomet za sva vremena i unaprijedili „najbitniju sporednu stvar na svijetu“. Šjor Ivić sjedio na klupi čak 14 različitih klubova i vodio selekcije čak četiri države. Osvajao je prvenstva i kupove u šest država: bivšoj Jugoslaviji, Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Portugalu, Saudijskoj Arabiji i Španjolskoj.

  1. godine dobio je još jedno veliko priznanje, talijanska Gazzetta dello Sport ga je imenovala najuspješnijim trenerom u povijesti.

U ovom prestižnom izboru slavio je nizozemski velikan Rinus Michels koji je poznati tvorac totalnog nogometa, iza njega se našao neponovljivi Sir Alex Ferguson dok je treće mjesto zauzeo Talijan Arrigo Sacchi.

Od aktualnih trenera svoje mjesto su našli Cityev menadžer Pep Guardiola te Napolijev trener Carlo Ancelotti.

Komentari

komentara

« Povratak