„OKO SOKOLOVO“ DONIJELO PRESUDU: Je li Osijek oštećen na susretu s Goricom?

FOTO:

Osijek i Gorica protekli su vikend odigrali neodlučeno, no posebne je polemike izazvala jedna situacija iz samog finiša utakmice.

Sudac ipak nije pogriješio

Osijek i Gorica su jučer u Gradskom vrtu odigrali 1:1. Situacija o kojoj se i danas priča je poništeni pogodak Osijeka u sudačkoj nadoknadi, kojim bi domaćin stigao do pobjede. Sudac je nakon gledanja VAR-a poništio pogodak zbog zaleđa strijelca Ante Ercega.

U HRT-ovoj emisiji “Stadion”, stručni komentator suđenja, Marijo Strahonja je presudio:

„Na temelju naše tehnologije dokazali smo se da se radi o zaleđu, vrlo malom, minornom, 2 do 3 centimetra i to ramenom. Da je igrač koji je bio kod lopte nju i dirao, anulirao bi poziciju zaleđa.”

S druge strane, trener Osijeka, Nenad Bjelica, je nakon utakmice poništen gol komentirao riječima:

„VAR nam je poništio gol. Nemam zamjerke za suđenje, ali VAR je običan cirkus. To mislim još od vremena kad sam bio u Poljskoj. Ta povlačenja linija, to rade kako nekome odgovara. Te crte nitko živ ne razumije i nitko ne razumije što rade u biti. Te se crte povlače onako kako nekome odgovara. Ti su ljudi fenomeni, vide nešto što nitko živ ne vidi. VAR je uveo prostor za manipulaciju nogometa. Sudac pogriješi, Bože moj, ali ovo… VAR ispravlja samo očite greške suca. Ovo nije bila očita pogreška. To je običan nonsens.”

Komentari

komentara

« Povratak