OLMO SVIJETU OBJASNIO ŠTO GA JE ZAPREPASTILO U HRVATSKOJ: ‘U gradovima kao što je Zagreb to se baš i ne vidi…’

FOTO:

Nekadašnji nogometaš Dinama, Španjolac Dani Olmo podijelio je svoju životnu priču u poznatom mediju Players Tribune. Olmo je pričao o svojim danima u Barceloni, Dinamu pa sve do nastupa za španjolsku reprezentaciju i Leipzig.

Olmo je jedan dio teksta posvetio i hrvatskoj povijesti, onoj bliskoj i dobro nam poznatoj. Španjolac je ostao zaprepašten kad je vidio neke gradove u Hrvatskoj, a objasnio je i što ga se najviše dojmilo.

“Hrvatska je predivno mjesto koje smatram svojim drugim domom. Kad idem na odmor, biram između Španjolske gdje mi je obitelj i Zagreba gdje mi je druga obitelj. Hrvatska je lijepa zemlja, ali je mlada zemlja. Još uvijek se osjete znakovi sukoba koji se dogodio ne tako davno, mnogi se još uvijek oporavljaju od rata“, napisao je Olmo pa nastavio:

“To se manje vidi u gradovima kao što je Zagreb, ali kad bismo s Dinamom išli igrati u manje gradove blizu granice, posljedice rata još uvijek su bile vidljive. Ne mogu vam to objasniti, kao da tamo udišete drugačiji zrak. U nekim gradovima još uvijek vidjeti rupe od metaka u zidovima i zgrade koje su bile bombardirane. Za mene je teško o tome govoriti jer sam stranac. Ljudi koji su tamo živjeli kuća do kuće su se ubijali“, objasnio je Olmo.

Osvrnuo se i na trenutak u kojem je odlučio zamijeniti La Masiju Maksimirom.

“Najprije mi nisu vjerovali u Barceloni jer nitko ne odlazi iz Barcelone u Hrvatsku. Nitko, ne radi se to tako. Kad je moj otac dobio ponudu, ja sam rekao da bih želio ići. Jednostavno je. U Dinamu su mi obećali da ću napredovati, igrati u Europi i da će od mene napraviti svog najskupljeg igrača u povijesti. Dotad je rekord držao Luka Modrić, a ja sam vjerovao da mogu biti skuplji i od njega. Dinamo je uskoro ispunio svoje ludo obećanje i poslao me u Leipzig“, ispričao je Olmo. (net.hr)

Komentari

komentara

« Povratak