ON ITEKAKO MOŽE POMOĆI: Bivši igrač Dinama radi veliki povratak!?

FOTO:

Bilo je jako puno tužnih, a i negativnih komentara kada je Mario Gavranović transferiran iz Dinama u turski Kayserispor prošlog ljeta. Modri su zaradili 700 tisuća eura, ali činilo se kako su dosta izgubili iako je na kraju ipak sezona bila uspješna.

No, krajem prošle sezone Gavranović je rekao zbogom još jednoj ekipi, a to je Švicarska nogometna reprezentacija. Naime, to se dogodilo nakon što je u lipanjskom ciklusu u Ligi nacija upisao svega 10 minuta u četiri utakmice što je zaista mizerno.  Iskusni, 32-godišnji napadač Mario Gavranović putem svojih se kanala na društvenim mrežama oprostio od igranja za nacionalni sastav svega dva mjeseca prije no što će u Kataru započeti Svjetsko prvenstvo.

Mnogi su u Švicarskoj ovaj njegov potez dočekali s negodovanjem, odnosno žalovanjem, jer radi se o golgeteru koji je u 41 nastupu za A-sastav zabio 15 golova, što znači da je za reprezentaciju zabijao svakih 110 minuta. A to nije malo. Međutim, aktualni član turskog Kayserispora, a bivši topnik Dinama i Rijeke odlučio se za prekid internacionalne karijere.

Neće proći dugo, a Gavranović će biti dijelom brojnih rasprava u Švicarskoj. I to zato jer ga mnogi, ponajprije bivši reprezentativci vide u projekcijama sastava izbornika Murata Yakina za Katar. Jedan od takvih je legendarni Kubilay Türkyilmaz. Drugi najbolji strijelac u povijesti Švicarske (64 nastupa, 34 pogotka) smatra da bi Gavranović trebao naći svoje mjesto među 26 na popisu.

On je posvetio Gavranoviću cijelu kolumnu u kojoj je objasnio zašto se mora naći među putnicima za Katar…

Komentari

komentara

« Povratak