ON JE APSOLUTNA FACA MEĐU HAJDUKOVCIMA: Evo koga navijači žele za trenera Hajduka!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Hajduk Split jučer je smijenio predsjednika Lukšu Jakobušića i glavnog trenera Mislava Karoglana. Zasad su postavljena samo privremena rješenja, a pretpostavlja se kako ćemo prava imenovanja dobiti tek sljedeći mjesec.

Iako je imao dobrih perioda s Hajdukom, navijači ipak nisu previše zadovoljni s Karoglanom. Mnogi se pitaju zašto je tako neiskusni trener dobio takvu momčad za vođenje. Vjeruje se kako je bilo puno boljih opcija od njega, ali sada je prekasno jer je sezona praktički otišla u zaborav. Bijeli još matematički mogu biti prvaci, ali kladionice im ne vjeruju previše s obzirom da je koeficijent na njih čak 50.

Jučer je isto tako na Poljudu potvrđena Marinka Akrap kao nova vršiteljica dužnosti predsjednice kluba dok je dogovoreno kako će prvu momčad do kraja sezone voditi Jure Ivanković, koji je bio pomoćnik Karoglanu.

Postavlja se pitanje tko će na kraju sezone preuzeti klupu Hajduka jer je teško zamislivo da Ivanković nastavi voditi klub nakon ljeta. HTV je sinoć objavio da je najbliži trenerskoj poziciji Goran Tomić, bivši trener Šibenika, Istre, Lokomotive, Rijeke i drugih klubova.

Najpoznatiji hrvatski portal Index.hr napravio je anketu pod imenom Tko treba biti novi trener Hajduka? Na prvom mjestu izbio je aktualni slovenski izbornik Matjaž Kek. Dotični je više puta dao do znanja kako je veliki navijač Hajduka, ali postavlja se pitanje koliko je to realno s obzirom da ugovor sa slovenskim savezom traje do kraja 2025. godine. U prijevodu Kek bi trebao povesti Sloveniju i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. No, bilo kako bilo, 62-godišnjak iz Maribora dobio je čak pet i pol tisuća glasova.

Na drugom mjestu sa nešto manje od četiri tisuće glasova našao se Ivan Jurić, jedan od najtalentiranijih hrvatskih trenera koji radi jako dobar posao kao trener Torina. Njega se povezuje s puno većim klubovima i tu se postavlja pitanje je li uopće realno vidjeti takvog stratega u našem HNL-u. Na trećem mjestu je iznad spomenuti Goran Tomić.

Na četvrtom mjestu našao se Robert Jarni, naš legendarni lijevi bek. Na petom mjestu je Vahid Halilhodžić. Zajedničko njemu i Jarniju je to što su slobodni. Tu su još Marijan Budimir, Silvio Čabraja, Zoran Vulić, Paolo Tramezzani i Samir Toplak.

Komentari

komentara

« Povratak