ON JE SVOJE ODIGRAO: Ponajbolji igrač Rijeke izbačen iz momčadi!

FOTO:

Rijeka će do kraja polusezone odigrati dvije utakmice na svom stadionu. Prvi na rasporedu je sraz u nedjelju protiv Slaven Belupa, a nakon toga će za tjedan dana igrati protiv Rudeša.

No, u tim utakmicama trener Željko Sopić neće moći računati na Lindona Selahija. Osim njega, Sopić ne može računati na još nekoliko važnih igrača. Svoju odluku pojasnio je na današnjoj presici uoči susreta protiv Slaven Belupa:

“Kako je slogan ovog kluba ‘Krepat ma ne molat’, a ne ‘Igra tko ima vremena’… Gospodin Selahi će na tribinu. U Hrvatskoj je demokracija i svatko ima pravo izabrati što hoće. Ali stvarno, koliko sam se ja borio za tog dečka, toliko se ne bih borio za svog sina, no dođe i trenutak kada neke stvari moraš prelomiti”, rekao je Sopić.

“Mislim da će tu najviše ispaštati sam igrač. Potom ja kao trener, a na kraju i klub, ali on je bio upoznat što odluka o neprodužavanju ugovora nosi. Donio je svoju odluku. To je legitimno. Pa je i klub donio svoju odluku, a i to je isto legitimno. Nadam se da će se igračeva odluka promijeniti, ali kako danas stvari stoje… To je tako kako sam vam sad rekao. Hoće li se nešto promijeniti, to ne mogu znati”, dodao je Sopić i zaključio priču:

“On i klub trenutno stoje na pozicijama da se nisu dogovorili, a s tim se dečkom razgovara, priča i pregovara već tri mjeseca.”

Selahi je, podsjetimo, s Rijekom ugovorno vezan do sljedećeg ljeta, što znači da već od siječnja može slobodno pregovarati s drugim klubovima i potpuno besplatno napustiti Kvarner. S obzirom na to da ima 24 godine i belgijsku putovnicu (EU igrač), logično je da traži sljedeći korak u karijeri kako bi mogao naplatiti svoj talent i rad, pogotovo ako mu Rijeka nije spremna dati ugovor kakav traži i vjerojatno zaslužuje.

Klub sada smatra da je bolje zaštititi vlastite interese i promovirati neke druge igrače ako će Selahi otići bez odštete. Istovremeno, to je i najgori mogući scenarij u kontekstu borbe za vrh tablice jer bi Rijeka za drugi dio sezone izgubila ključnog igrača i pritom ne bi ništa uprihodila za njega. Zato se puno špekulira i da bi Selahi već ove zime mogao otići iz kluba kako bi Rijeka za njega dobila barem nekakvu odštetu. Neki spominju Dinamo i Hajduk…

Komentari

komentara

« Povratak