OPET ISTA PRIČA: FIFA kaznila HNS zbog incidenta na Svjetskom prvenstvu!

FOTO:

HNS je jučer objavio da je FIFA poslala kaznu zbog neprimjerenog transparenta hrvatskih navijača prije utakmice s Marokom za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

”Disciplinska komisija Fife donijela je odluku o kazni Hrvatskom nogometnom savezu zbog ponašanja nekolicine pojedinaca prije utakmice za treće mjesto Fifa Svjetskog prvenstva protiv Maroka. HNS je kažnjen s 5.000 švicarskih franaka zbog neprimjerenog ponašanja nekolicine pojedinaca (korištenje transparenata neprimjerenog sadržaja) prije utakmice protiv Maroka, odigrane 17. prosinca”, priopćili su iz HNS-a.

Ovo je druga kazna koju je FIFA poslala krovnoj kući hrvatskog nogometa zbog incidenata hrvatskih navijača na SP-u u Kataru. Podsjetimo, prva kazna je stigla zbog vrijeđanja vratara Kanade Milana Borjana tijekom utakmice drugog kola grupne faze SP-a.

Tada je disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije kaznila Hrvatski nogometni savez s 50.000 švicarskih franaka zbog ponašanja dijela navijača. Dio hrvatskih navijača je na toj utakmici vrijeđao kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je ranije dao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Na tribinama se pojavio i plakat uvredljivog sadržaja.

“Hrvatski nogometni savez kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 švicarskih franaka zbog kršenja članka 16. Disciplinskog kodeksa FIFA-e (uporaba riječi i predmeta za prenošenje poruke koja nije primjerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tijekom utakmice protiv Kanade”, objavila je FIFA.

Za analizu utakmice Real Madrid – Valencia kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak