OPET ISTA PRIČA! SVI SU SLOŽNI: Sudac je jučer pogurao Juventus…

FOTO:

Juventus je u prošlom desetljeću uspostavio nevjerojatnu dominaciju u talijanskom nogometu koja i dalje traje. No, mnogi tvrde kako ‘Stara dama’ ima veliku pomoć kod sudaca pa tako često znamo imati repove nakon nekih utakmica.

Novi bizarni slučaj dogodio se sinoć na utakmici između Milana i Juventusa. U pitanju je prva polufinalna utakmica talijanskog Kupa. Dvoboj je završio remijem 1:1, ali u 90. minuti dogodila se jedna vrlo sumnjiva situacija.

Cristiano Ronaldo je opalio prema vratima Milana, ali u bloku se našao branič David Calabrija kojeg lopta pogađa u ruku. No, je li doista bio penal?

Naime, Ronaldo je pucao nekoliko metara od gola, loptu nije dobro zahvatio i ona se usmjerila izvan okvira gola. No, na putu njenog izbačaja izvan terena našao se doista talijanski defenzivac, ali što bi se reklo ‘ni kriv ni dužan’. Bio je okrenut leđima i u skoku, točnije padu, ruka mu se odvojila od tijela, ali je i dalje bila ispod razine ramena.

Lopta ga je napucala točno u tu ruku, a sudac Paolo Valeri nije na prvu mislio da je to situacija za penal, no pobunili su se gostujući igrači. Da ispadne korektan, sudac je prošetao do ekrana uz teren, pogledao snimku i rukama u zraku ‘nacrtao ekran’ i pokazao na 11 metara.

Odmah su se pojavile razne teorije oko penala. Je li bilo dovoljno kriterija da bude dosuđen ili ne?

ZASLUŽIO JE: HRVATSKI TRENER, IVAN JURIĆ, OD LJETA PREUZIMA TALIJANSKOG VELIKANA!

 

Komentari

komentara

« Povratak