OPET JE SUDAC KRIV: Sudački ekspert tvrdi kako je Hajduk brutalno oštećen protiv Lokomotive!

FOTO:

Hajduk Split jučer je neočekivano izgubio na Poljudu od Lokomotive 1:2 i tako doveo u pitanje osvajanje naslova prvaka Hrvatske. S obzirom da je Rijeka slavila kod Slaven Belupa, Karoglan i društvo sada zaostaju četiri boda za njima.

A nakon utakmice opet se priča o suđenju. Ogled u Splitu vodio je Igor Pajač, prema mišljenju sudačkog eksperta Gorana Tenžere, uz više pogrešaka i tendenciozno.

“Ostaje pomalo nelagodan dojam da je sudac Pajač konačno zadovoljan svojim suđenjem na utakmicama koje sudi Hajduku. Nažalost, time ne može biti zadovoljan Hajduk i njegov navijački puk, a mislim i neutralni ljubitelji nogometa. Nakon lošeg suđenja derbija s Dinamom u prvom dijelu, koji je Hajduk ipak dobio, i nedavne utakmice Hajduka u Osijeku, kada je VAR ispravljao njegovu očitu pogrešku, danas je bilo teško kompenzirati njegove odluke i postići pozitivan rezultat”, ističe Tenžera za Dalmatinski portal.

Prvi žuti karton za Dinu Mikanovića “možemo smatrati opravdanim”, ističe Tenžera pa dodaje: “Međutim, drugu opomenu, te time isključenje, je teško prihvatiti. Oba igrača idu visoko podignutim nogama na loptu u zraku bez opasnosti za neku ozljedu. Pajač nasjeda na simuliranje teže ozljede Leovca i isključuje Mikanovića, čime usmjerava daljnji tijek utakmice.”

Za Tenžeru je sporna i situacija u Lokomotivinom šesnaestercu iz 20. minute kad je Emir Sahiti ubacio s lijeve strane i pogodio Jona Mersinaja u ruku. VAR se nije javio.

“Vidi se jasan odmak ruke nakon kontakta s loptom. Nakon brojnih dosuđenih kaznenih udaraca u sličnim situacijama ove sezone to za Pajača i VAR suce nije bilo vrijedno niti dodatne provjere”, navodi Tenžera pa nastavlja:

“Nakon prvog pogotka gostiju odmah je morao dati opomenu Mudražiji zbog provociranja publike, a ne da nakon konflikta Livaje i istog igrača kompenzira sve pedagoškim mjerama upozorenja. U prvih pola sata bila su dva prekršaja s leđa na Livaji koje je ‘prešutio’ nepodnošljivom lakoćom. U 38. minuti Kalaica nakon prekršaja na Livaji istom ne da izvesti slobodan udarac bez sankcija.”

Tenžera navodi i da je Pajač pogriješio kod Livajinog izvođenja jedanaesterca.

“Kazneni udarac Livaje nije izveden sukladno pravilima. I dok se minimalni izlazak vratara i lijevom nogom može tolerirati, ne može se istolerirati da su dva igrača Lokomotive prilikom udarca bila unutar kaznenog prostora. Jedan na polukrugu tri metra, a drugi desno od njega jedan i pol metar. To je stvar glavnog suca i morao je ponoviti kazneni udarac.”

Za analizu utakmice Rudeš – Dinamo kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak